reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu ;)

wiolcia to wstaw może fotkę.

cwietka ja sama już nie wiem...może ci lekarze sami nie wiedzą co to jest i od razu zganiają wszystko na skazę... dlatego ja niedługo sprawdzę i zjem coś mlecznego...a co do dolegliwości brzuszkowych to Oliwka miała i faktycznie teraz jakby trochę jest lepiej...tylko, że tez zaczęłam podawać infacol i to może dlatego...ehhh

reklama
Olcia - ja mojej lakarce nie zaufałam. Zachowywała się, jakby sama nie wiedziała za dużo o skazie, tylko zasypała mnie ulotkami (przede wszytskim reklamowymi ). Z resztą jak jest jakis problem, to zawsze najłatiwej moim zdaniem zrzucić na alergie, bo można być uczulonym na wszytsko. Więc jak odstawienie mleka nie pomoże, to pewnie zalecą odstawienie pieczywa, czy warzyw.
U nas nie ma żadnych problemów brzuszkowych. Czasem zdarzy się, że kupa nie chce wyjść i jest marudzenia, ale bardzo rzadko.

Czytałyście to: Atopowe zapalenie skóry atopia, atopowe zapalenie skóry, azp, alergia, astma, szpital dziecięcy, łuszczcyca ?
Kobieta twierdzi, że dieta eliminacyjna przy uczuleniach nie ma większego sensu, że trzeba po prostu jeść z umiarem, bo eliminacja pokarmów może się źle skończyć dla matki, a i dziecko z czasem będzie miało problem z jedzeniem już samodzielnie tych wyeliminowanych rzeczy.
Nie wiem na ile to prawda, ale warto poznać inny punkt widzenia. Chociaż zaczynam odnosić wrażenie ostatnio, że przy dziecięcych problemach lekarze błądzą po omacku - czasem coś pomoże, ale fuksem raczej niż przemyślnie...

Czytałyście to: Atopowe zapalenie skóry atopia, atopowe zapalenie skóry, azp, alergia, astma, szpital dziecięcy, łuszczcyca ?
Kobieta twierdzi, że dieta eliminacyjna przy uczuleniach nie ma większego sensu, że trzeba po prostu jeść z umiarem, bo eliminacja pokarmów może się źle skończyć dla matki, a i dziecko z czasem będzie miało problem z jedzeniem już samodzielnie tych wyeliminowanych rzeczy.
Nie wiem na ile to prawda, ale warto poznać inny punkt widzenia. Chociaż zaczynam odnosić wrażenie ostatnio, że przy dziecięcych problemach lekarze błądzą po omacku - czasem coś pomoże, ale fuksem raczej niż przemyślnie...
tak samo uwazam. cokolwiek sie dzieje - alergia!

asjaa bo to jest tak. Jak jest wysoka bilirubina (bili) to wątroba nie daje rady ją szybko związać i przetransportować do jelit i wydalić ze stolcem. Bili związana niezagraża zdrowiu bo nie przedostaje się już do mózgu. A taka niezwiązana może przedostać się z krwią do mózgu i tam odkładać się w jądrach podkomorowych mózgu a tu w wypadku nie leczenia- może doprowadzić do niedorozwoju, niedosłuchu i porażenia mózgowego!

Stąd moje obawy o przedłużająca się żółtaczkę.

Sarka- wspominałaś mi już o tej witaminie e, ale neonatolog u której byłam nic o niej nie mówiła, ani pediatra ani położna środowiskowa

Zdjęcie Krzysia z trądzikiem niemowlęcym:
IMG_1948.jpg
Tutaj jest watek o wysypkach i wyraźniejsze zdjęcie dziecka z trądzikiem:
https://www.babyboom.pl/forum/zdrowie-f311/wysypka-na-buzi-20216/index2.html

Mam nadzieję, że Wam to co pomoże.

wiecie jak dziecko nie ma skłonności to czesto nie alergia a wysypka-potówki czy hormony jeszcze po matce
ale z drugiej strony nigdy sie nie ma tej pewnosci a jak sie okaze ze to alergia i sie nie zacznie działac to co potem leczyc astme??? sterydami, jakimis wziewami..?? wiec dla pewnosci lepiej dmuchac na zimne

reklama
Ja też sądzę, że eliminacja wszystkiego na stałe jest bez sensu. Na razie mam odstawione produkty mleczne i cytrusy ale jak zejdą krosty i wszystko będzie ok to znów powolutku wprowadzę np. mleko do kawki albo jogurt i zobaczę jaka będzie reakcja.

Do góry