reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu ;)

czy są jakieś butelki z miarkami powyżej 240ml?????? bo mikołajowi mleko z 240ml już nie starcza wieczorem i zanim zaśnie domaga się jeszcze no i trzeba dorabiać :/
O właśnie:tak::-D! Też mam problem z dużą butlą. Wiem, że na pewno ma avent większą ale obawiam się czy inny kształt smoczka zaakceptuje. Teraz jedziemy na tt.

Elena
wieprzowina według słoiczków to już chyba w 6 czy 7 miesiącu była w postaci szynki. No i wędliny też szyneczka jest często podawana, więc myślę, że spokojnie można wieprzowinę podawać.

Ja kupiłam z TT butelkę 340ml gdy Antek jeszcze nie akceptował kubka 360'.
Na allegro ją znalazłam: Tommee Tippee BUTELKA 340 ml + SMOCZEK 3m+ 0% BPA (1949320422) - Aukcje internetowe Allegro

A mój mały od wczoraj strajkuje. Wczoraj zjadł tyle, że nic. Śniadanie. Trochę obiadku. Trochę kolacji. Dzisiaj zjadł śniadanie, a teraz śpi. Obiadu odmówił. Jak wstanie to będziemy walczyć dalej. :confused2:

reklama
A. pił z TT ale ze smoczkiem +0 :szok:
dopiero od tygodnia pije ze smoczka +6 :tak: i pije wiecej mleka
chyba męczył go smoczek i szybciej dawał sobie spokój, teraz na noc wydoi około 150 ml
a rano to potrafi (krowiego) nawet do 200-240 dociągnąć

czy ktoś dawał już wątróbkę? bo dziś A. dostał kilka kęsów ;-) (gotowanej)

Nam zostało ostatnie pudełko mleka mm, więc jutro rano zaczynamy wprowadzać do picia krowie. Zobaczymy jak pójdzie.

Antylopka ale te 300ml to jak jest pełno? Bo ja myślę, ze jak my z Gosią robimy mleko z 240 ml wody+ mleko+ u mnie kaszka to jest tej gotowej mieszanki z 300ml. Bo po sam brzeg jest.

Gabriela, Frulik też krowiego więcej pije niż mm :) Mm dawał radę maks. 180 ml, a krowiego chłepta 210 (tyle się zmieści w kubku) i to na dwa łyki w zasadzie :/ Chyba mu kupimy większy kubek Lovi 360. Bo z normalnego to jeszcze chwilę nie będzie pił z jego nadpobudliwością w rękach ;) Jak skończy pić, to zawsze rzuca kubek z impetem o ziemię...:/

reklama
Gabi Fifi nadal pije 0+. Glównie w nocy wode. Bo u nas jak w nocy piec oddaje to biedak sie na pić budzi. I ciagnie ta wode w butu bo z kubka na chyba za szybki wyplyw na spaniu i sie krztusi:eek::eek:Ale i tak jak sie napije to szuka cyca i je:baffled:

Do góry