reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu ;)

Elena, szczerze mówiąc, to nie mam pojęcia. My teraz wieprzowiny w ogóle nie jemy przez tą całą dietę, więc się nie zastanawiałam. W słoiczkach widziałam chyba po 15 miesiącu, ale mogę się mylić.
Moja Szwagierka-dietetyczka mówi, żeby wieprzowiny w ogóle unikać, bo jest ciężkostrawna czy tam coś. A jeśli już, to najlepszy jest schab.

reklama
Dzięki. Może i ja się coś wywiem.
I jeszcze jedno, czy po podaniu chleba robi się obserwację skoro są drożdże ??? Oczywiście na gluten nie jest uczulony.

E, chyba nie... Skórkę od chleba daje się przecież maluchom w ramach przyzwyczajania do glutenu. U nas w każdym razie chleb jest w menu od bardzo bardzo dawna :) Dziś np. na kolację Frulik dwie kanapki pochłonął.

Ale się dziś wymądrzam ;)

Nie wiem, czy już pisałam, ale my już od paru dni jesteśmy zupełnie na mleku krowim. Frulik polubił i wypija prawie litr dziennie!!!

A dziś zrobiłam mu rano owsiankę z tej paczki ze streetcomu. Szału nie było, ale pół zjadł. Jutro - o ile zgrabnie wstaniemy - spróbuję z manną.

ja tu wogole nie bede wchodzic, bo u nad karmienie Alicji to wogle jest katorga :no: tylko sniadanie jest fajne, bo jest po nocy wyglodniala. przy innych posilkach nie usiedzi chwili w krzeselku - jak ja zapne pasami, to od razu jest awantura i po jedzeniu. niestety do jedzenia potrzebny jest telewizor i kolana. wtedy jest spacyfikowana i wszystko zjada. dzisiaj np. nie chciala wziac do ust zupki, uciekala, bronila sie rekami. dopiero jak odpalilam bajke, to zjadal wszystko. masakra ... a odpuscici nie moge, bo ona i tak ma wage piorkowa ...

ale jest postep w jedzeniu kawalkow, bo zjada juz kanapeczke pokrojona na malutkie kawalki :tak:

czy są jakieś butelki z miarkami powyżej 240ml?????? bo mikołajowi mleko z 240ml już nie starcza wieczorem i zanim zaśnie domaga się jeszcze no i trzeba dorabiać :/
krolcia normalnie mi się twój szkrab przypomina jak ten nasz mały łobuz nas molestuje o więcej mleka :-)

czy są jakieś butelki z miarkami powyżej 240ml?????? bo mikołajowi mleko z 240ml już nie starcza wieczorem i zanim zaśnie domaga się jeszcze no i trzeba dorabiać :/
krolcia normalnie mi się twój szkrab przypomina jak ten nasz mały łobuz nas molestuje o więcej mleka :-)

O właśnie:tak::-D! Też mam problem z dużą butlą. Wiem, że na pewno ma avent większą ale obawiam się czy inny kształt smoczka zaakceptuje. Teraz jedziemy na tt.

Elena
wieprzowina według słoiczków to już chyba w 6 czy 7 miesiącu była w postaci szynki. No i wędliny też szyneczka jest często podawana, więc myślę, że spokojnie można wieprzowinę podawać.

reklama
Ja zupki na polędwiczkach wieprzowych juz od dawna gotuję:tak: potem miksuje to mięso i do zupki dodaję. Schab w słoiczkach tylko jada.

A wczoraj tak pałaszowała naleśniki i to po drugim śniadaniu-kaszce że chyba dawno jej tak nic nie smakowało!!!:) nic nawet nie spadło hehe
cchleb z masłem daję jej do łapki zaraz po rannym mleku na dopchanie. Kruszy niemiłosiernie ale odkurzacz w postaci psa stoi wytrwale na warcie:-D

Ostatnia edycja:
Do góry