reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu ;)

reklama
Sun, ja nie. Za radą pani dr. Najpierw mieszałam pół na pół z mm, ale to dlatego, że Frulo nie chciał od razu pić czystego krowiego. Daję krowie 2% i teraz już wsuwa pięknie :)

kurcze to może ja też będę - tylko żebym dobrze zrozumiała - kupuję np. łaciate 2% zagotowuję w garnuszku studzę, do butelki i do paszczy tak?

Sun nie kupuj łaciatego. Najlepsze jest to butelkowe co stoi w lodowkach i tam ma stać.
Ja nie gotuje ;-) Podgrzewam i tyle. Chyba, że robie kasze...

Sun, łaciate nie. To nie mleko, tylko biała woda. Nie może być UHT. Ja lubię Mlekovitę albo Krasnystaw. Nie gotuję, tylko podgrzewam. No chyba że do owsianki albo kaszy manny - wtedy trzeba oczywiście gotować.

tu mamy jeden problem mniej bo nie ma mlek UHT. są tylko świeże. my kupujemy firmy DAWN bo jest najlepsza i wszyscy się śmieją, że idziemy do sklepu po dawna :/

dziewczyny nie wpadłabym na to żeby Zuzi dawać do picia juz krowie, owszem jest w jogurtach i innych mlecznych rzeczach, ale kurczę - tak prosto z butli?

może z kubka jako picie - ok, ale chyba do jedzenia to nie wiem:eek:

Zuzia wciąga na noc i nad ranem ok 5 cała tą 260 ml TT z mlekiem i kaszą jest aż po brzeg więc jak pisałyście 300 wychodzi jakieś

i tą TT 340 już od dłuższego czasu zbieram się kupić, ale jakoś nie mogę się zebrać...

a Zuzia pije już dawno ze smoczka 6+,

w ogóle jak piszecie, że Wasze maluchy jedzą kanapkę czy coś takiego na kolację...
mnie cięzko sobie wyobrazić że Zuzia zamiast butli po kąpieli dostaje coś innego, owszem je ok 16-17 jakieś owoce, jogurt, coś tam konkretnego, ale potem jako kolacja jest mm z dodatkiem kaszy z butli,

i chyba raczej jeszcze tak pociągniemy jakiś czas

do tego zresztą znów dziś wypluła ser jak jej dałam, szyneczki nie rusza więc póki co czarno widzę kanapki:eek:

a z czego robicie budyń??

z mąki i mm czy z tym krowim i co dodajecie żeby miało jakiś smak?

bo mnie jakoś ostatnio nie wyszło...

reklama
Tunia możesz Zuzi dać pieczywo z masełkiem i to tez kanapeczka będzie,tylko taka uboga.Mój szyneczki tez jeszcze nie je,biały srek czasami ale mało,nie specjalnie przepada za nim.Jak były jeszcze pomidorki malinówki to jadł z pomidorkiem bez skórki :-)

Do góry