reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu ;)

reklama
leciutko czyli ile?:-)
Ja ostatnio do zupek też szczyte soli daję (choć ilość taka i tak smaku jak dla mnie zmienia:confused2:)

cwietka a wtedy kiedy Idulka wypija tego mleka 60 ml to nie sposób jej zastąpić go wodą? tak po mału po mału próbuj zastępować, może najpierw rozrzedzaj troszkę to mleko....

Cwietka
a Idul ma smoczek?
K. oduczyłam wciskajac na każdej pobudce smoczek
po tygodniu załapała że nic nie dostanie
zaraz potem zabrałam smoczek :) miała roczek i tydzień gdy pozbyłam się 'obu uciążliwości'

A. zaś jadł w nocy pierś, zdarzyło się kilka nocy że zamiast piersi dostał smoczek i tak systematycznie ilość karmień się zmniejszała
aż właściwie sam brał smoka i przestał jeść
jakoś w wrześniu-październiku przestał

Sarka, Gabi - rozrzedzania mleka niewiele daje - zje, zaśnie i po chwili znów się budzi :baffled: Może rzeczywiście zacznę próbować jej picie wciskać zamiast jedzenia. Smoka lubi, ale jak się w nocy drze o żarcie, to wkładanie smoka nie działa. Od razu wypluwa i drze się dalej :dry: Postanowiłam, że datą graniczną będzie roczek. Jeśli do tego czasu (a zostało go coraz mniej) nie zrezygnuje z jedzenia, to po prostu radykalnie odstawię mleko i kilka nocy porobimy sąsiadom kocią muzykę... może lubią Behemota ;-)

No i czy Ida jest jedynym pasibrzuchem podjadającym w nocy???

cwietka moja Oli też je. Tylko, że my w nocy jeszcze cycusiujemy. Niestety Oli gardzi butelką:dry:. Też nie wiem co z tym zrobić bo już chcę ją odstawić od długiego czasu. W dzień ok bo jemy inne posiłki mleczne typu kaszka teraz jakiś jogurcik, a w nocy tylko cycuś. I to niestety chyba bardziej do przytulenia...

reklama
Gabriela, zazdroszczę tego pozbycia się smoczka :) Nie wyobrażam sobie tego póki co...:/ Tym bardziej przy wychodzących zębach - a u nas dopiero trzy sztuki na wierzchu :/ Chyba poczekam jeszcze chwilę - aż Franek będzie bardziej kumaty. Smok tylko do zasypiania, wypluwa go sekundę po zaśnięciu sam, więc nie mam dużego ciśnienia. W aucie i w wózku potrafi zasnąć bez smoka, ale w łóżeczku jest niestety obowiązkowy.

Ale ale - to nie ten wątek :D

Do góry