reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu ;)

a ja daję Krzysiowi mleko krowie juz od tygodnia. I co?? Przedtem jak dostawał NAN to miał ciągle zielone kupy, nie mógł wogóle zrobić kupy, zmieniałam mleko i nic nie pomagało, dostawał ciągle coś na jelita w stylu Lacido Baby i dalej nic. Odkąd daje mu mleko krowie, kupy są żółte i regularne, nie boli go brzuch, lepiej śpi w nocy i zjada więcej mleka. Danonki też daje już od dawna...

reklama
wiolcia ale robisz mu mannę na gotowanym krowim?? a wcześniej jak zagęszczałas mleko - może jak kleikiem ryżowym to tu był pies pogrzebany ?? Zielone kupy mogły być od żelaza.

Ja danonków nie daję , ale Danio już zdarzyło mu się zjeść kilka razy :) Natomisat nie mogę się przemóc i dawać jogurtów naturalnych z owocami dziecku, samej mi ciężko je strawić i moja ręka rzadko takowe do koszyka wrzuca. Za to daję jogurty z OSM Krasnystaw smakowe z dodatkiem owoców OSM - Krasnystaw Ich nabiał jest naprawdę pyszny :)

Ostatnio zapomniałam mleka dla Mikołaja ( zostawiłam w aucie) i kupiłam mu jogurt pitnyodczekałam aż się zagrzeje trochę, , słomkę wzięłam z jakiegoś fooda i Miki ślicznie wyssał jogurcik, do tego bułeczka za przegryzkę i posiłek mleczny załatwiony :)

Ze szpinakeim to spokojnie ma sporo szczawianów i nie nadaje się dla tak małych dzieci (to samo szczaw, botwinka, rabarbar - fe)
no chyba że z jajem, żółtym serem itd

O, a przecież w słoiczkach już po 4 mies. jest szpinak. Ja wiem, że to nie wyrocznia, ale chyba by nie dawali dla takich maluchów czegoś, co im może zaszkodzić.

zależy ile ma % tego szpinaku, moze to tylko dl akoloru, może dziecko nie zje całego słoiczka itd.
Generalnie szpinak nie nadaje się dla dzieci poniżej roku,a i dla starszych nie za często.
To że ma dużo zelaza to dawno obalony mit.

Botwinka - buraki, to dwie różne sprawy.

Mamolka przedtem zagęszczałam mleko kaszka owocową i teraz też tak robię. Nie wiem czym to było spowodowane ale widać że teraz, po mleku krowim lepiej się czuje. Nieźle wykombinowałaś mleczny posiłek :)

Co do szpinaku to daję też od dawna tylko, że moje dziecko nie chce go jeść. Ewentualnie śladowe ilości z ziemniakami.

Dziewczyny a czosnek można dac dziecku?? Krzyśła łapie przeziębienie i chciałam mu dac troszkę czosnku...
I kiedy można miód??

Wiola, miód to chyba po roku. A czosnek zdaje się dziewczyny już dają. U nas jeszcze nie było :)

Hmm... Jak w słoiczku jest szpinak i ziemniaki, to chyba dużo jest tego szpinaku. Frulo zawsze (prawie zawsze ;)) wsuwał całe słoiczki. Ja mu szpinak co jakiś czas daję - raz na 2 tygodnie może wypada. I nie zauważyłam nic niepokojącego.

zależy ile ma % tego szpinaku, moze to tylko dl akoloru, może dziecko nie zje całego słoiczka itd.
Generalnie szpinak nie nadaje się dla dzieci poniżej roku,a i dla starszych nie za często.
To że ma dużo zelaza to dawno obalony mit.

Botwinka - buraki, to dwie różne sprawy.

To prawda z tym zelazem bo szpinak to najwiecej ma potasu, podobnie jak burak i magnezu i bardzo duzo wit A, bo az 94%:tak:

reklama
Mamolka przedtem zagęszczałam mleko kaszka owocową i teraz też tak robię. Nie wiem czym to było spowodowane ale widać że teraz, po mleku krowim lepiej się czuje. Nieźle wykombinowałaś mleczny posiłek :)

Co do szpinaku to daję też od dawna tylko, że moje dziecko nie chce go jeść. Ewentualnie śladowe ilości z ziemniakami.

Dziewczyny a czosnek można dac dziecku?? Krzyśła łapie przeziębienie i chciałam mu dac troszkę czosnku...
I kiedy można miód??

Wiolcia czosnek mozna podawac po 10 mies a miod po roku:tak:

Do góry