reklama
gabriellao0
Ja...
ja na razie podaję tylko warzywa i mięso
ziemniak, kalafior,marchew,pietruszka,seler,zielony groszek,teraz będzie brokuł
był gołąb i polędwiczka wieprzowa
poszukuję pilnie cielęciny lub królika (ciężko znaleźć)
jak podam więcej warzyw zacznę zagęszczać ryżem brązowym czy kaszką kukurydzianą czy jaglaną
do każdego posiłku wlewam kapkę oliwy
owoce to w sokach rozrabianych z wodą na razie
ale już jak pójdę do pracy to i owoce pójdą w ruch
u nas pierś nadal króluje, w nocy też
EWA
ja piersi będę oduczać w grudniu (chyba że z przyczyn niezależnych ode mnie coś zajdzie szybciej)
i od razu będzie to dzień i noc
odstawię i już
tak jak Kaję
ziemniak, kalafior,marchew,pietruszka,seler,zielony groszek,teraz będzie brokuł
był gołąb i polędwiczka wieprzowa
poszukuję pilnie cielęciny lub królika (ciężko znaleźć)
jak podam więcej warzyw zacznę zagęszczać ryżem brązowym czy kaszką kukurydzianą czy jaglaną
do każdego posiłku wlewam kapkę oliwy
owoce to w sokach rozrabianych z wodą na razie
ale już jak pójdę do pracy to i owoce pójdą w ruch
u nas pierś nadal króluje, w nocy też
EWA
ja piersi będę oduczać w grudniu (chyba że z przyczyn niezależnych ode mnie coś zajdzie szybciej)
i od razu będzie to dzień i noc
odstawię i już
tak jak Kaję
gufi
Październikowa Mama'06 Fan(ka)
Fajnie macie..Mój nadal prowadzi strajk..ręce wyciaga buzie otwiera ale pare łyżeczk i do widzenia ...cyca szuka...Nawet kaszke cycem dopycha...
moja tez wszystko cycem dopycha. pic nie chce wogole. na szczescie je owocki i zupki
Kurczę, moje wszystkożerne dziecko oprotestowało dzisiaj serdecznie zupę z żółtkiem, wcześniejsze jakoś wchodziły a dzisiaj ani łyżeczki, same ziemniaki z naszego obiadu - tak, zupa z żółtkiem NIE! Chyba muszę wypróbować budyń żeby to jajo przemycić jakoś niepostrzeżenie... kupiłam ekologiczne jajka, po 80 gr za sztukę i teraz co? Wyrzucę razem z niezjedzoną zupą? :-(
Ostatnia edycja:
Ja dla Ciebie w kuchni dzieciaków, Ty dla mnie w dorosłejHejcz, chciałam Ci powiedzieć, że jesteś moją inspiracją żywieniowąJuż nawet bazylię w doniczce wczoraj kupiłam i jutro dodam do obiadu
![]()
sunnflower
Fanka BB :)
hejcz a jak budyń robisz?
reklama
Kurczę, moje wszystkożerne dziecko oprotestowało dzisiaj serdecznie zupę z żółtkiem
O, widzisz... To może Franek wczoraj niechętnie zjadł obiad przez żółtko właśnie. Miał to, co przedwczoraj, tylko z żółtkiem, i jakoś mu średnio smakowało... Ale wcześniej jadł słoiczek z żółtkiem, więc na to nie wpadłam. A to by znaczyło, że jajka w słoiczkach to koło kur pewnie nawet nie leżały :/
Zobaczymy w poniedziałek - znowu będzie żółtko...
Podziel się: