reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu ;)

Antylopka o to to.Kurcze masz racje!!! Jak spi u siebie to się budzi częściej..Ja do pracy nie wstaje ale o 6 budzi mnie Lolo i nie daje rady dospać..Ale Ty i tak masz gorzej bo ja nie musze myślec..Łącze się w niedospaniu...

reklama
Ida już przeszł ana mm 2, bo.... nam się 1 skończyła :-D
Tylko ja z kolei nie wiem - w rozpisce jest, że mm 2x dziennie z kleikiem i raz z glutenem. To od razu wprowadzić, czy stopniowo? Bo u nas mm tylko raz dziennie zagęszczane, a tak to czyste.

Kasiarem - pewnie, że możesz, tylko nie od razu zmiana, a stopniowo. Możesz powoli zamiast mleka 1 dawać mleko 2 np co drugi posiłek, aż przejdziesz całkowicie na 2.

Asjaa Kasiarem nie wie bo kończy cycowanie...I nie wie czy od razu może 2..Dobrze zrozumiałam??? Bo ja bez kawy...No i moim zdaniem mozesz zaczac spoojnie od 2 bo cycus zastapił 1 :-)

Nam się jedna puszka mm 1 skończyła jakoś tydzień przed połową roku. I przeszliśmy od razu na mm 2. Nie widzę różnicy. Ale u nas mm tylko raz dziennie, wieczorem do kaszki.

A pytam tak o te ryby, bo pamiętam, że w ciąży jakichś nie można jeść. Nigdy nie pamiętałam jakich :/ No i myślałam, że z dziećmi podobnie :)
Ewa - nie ma żadnych ograniczeń gatunkowych, tylko co do sposobu przyrządzania - np. śledzie marynowane;-)
A w ciąży nie można jeść ryb nie poddawanych obróbce termicznej czyli sushi i wędzonych na zimno (ze względu na ryzyko listeriozy), a gatunki można wszystkie.
Nie ryzykowałabym tylko maslanej, no i oczywiscie Fugu i innych rozdymek :-D

Asjaa Kasiarem nie wie bo kończy cycowanie...I nie wie czy od razu może 2..Dobrze zrozumiałam??? Bo ja bez kawy...No i moim zdaniem mozesz zaczac spoojnie od 2 bo cycus zastapił 1 :-)
aha, to przepraszam:) ale w takim wypadku wydaje mi się, że znaczenie ma tu wiek dziecka - czyli chyba można podac od razu 2:)

reklama
No mnie sie tez wydaje, że wiek dziecka..A więc Kasiarem 2 ;-) Ale konsylium żesmy zrobiły :-) Lepsze jesteśmy od co niektórych pediatrów ;-)

Do góry