reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu ;)

To może i ja spróbuję zaciągnąć żółtkiem...
Sun, budyń cóż... żadna filozofia - gotuję mm, w kubku mieszam w zimnej wodzie troszkę (ok pół łyżeczki) mąki ziemniaczanej i dolewam, a później jakieś owoce do tego i gotowe. Następnym razem dodam do tej mąki żółtko, zamieszam i zagotuję... zobaczymy :)

To się chyba nazywa kisiel :) Czy nie?

reklama
Ewa kisiel byłby bez mleka, a tak to raczej budyń, choć budyń naturalny, to chyba jeszcze łyżkę mąki pszennej zawiera

Tak? A to może :) Człowiek się uczy całe życie :) Ja to kisiele i budynie niestety z proszku produkuję ;) Chociaż dla Franolka kisiel z żurawiny planuję zrobić, ale jakoś nie ma czasu...

oj Ewa kisiele robią się tak samo szybko z paczki jak z samej mąki ziemniaczanej, a do tego masz kontrolę nad tym co i ile dajesz, kisiel ugotowany nie z paczki zawiera mąkę ziemniaczaną, cukier i owoce, w paczce są inne dodatki

u nas sukces - Alicja wypila z butelki herbatke!!! wczesniej wogole nie pila - ani niekapek, ani lyzeczka, ani zwykla filizanka. a dzis zrobilam kolejne podejscie z butla NUK i herbatka koperkowa i udalo sie :) moze dzieki temu uda sie dopajac ja woda zamiast piersia po posilku ... zobaczymy

No mnie sie tez wydaje, że wiek dziecka..A więc Kasiarem 2 ;-) Ale konsylium żesmy zrobiły :-) Lepsze jesteśmy od co niektórych pediatrów ;-)
potwierdzam :-)
cyca już odstawiłam dolewam tylko ściągnięte mleko do mm tak więc jutro kupuje mm2 i stopniowo zmieniam
aaaaaaaaaa jeszcze jedno ile taki bąbel wypija bo dziś na noc zrobiłam 120 a potem dorobiłam i razem z 200 było

u nas sukces - Alicja wypila z butelki herbatke!!! wczesniej wogole nie pila - ani niekapek, ani lyzeczka, ani zwykla filizanka. a dzis zrobilam kolejne podejscie z butla NUK i herbatka koperkowa i udalo sie :) moze dzieki temu uda sie dopajac ja woda zamiast piersia po posilku ... zobaczymy
u mnie było podobnie butelka z NUK podpasowała i kauczykowy smoczek

brakuje mi jednego posiłku coś sycącego bo w dzień mm nie wchodzi pije na sen i ok 5rano a potem nie mam pomysłu co dawać do jedzenia najlepsza będzie kaszka ale nie da rady jest bleeeeeee
1.mleko,2.zupka,3.deserek,4.biszkopty,5.jogurcik,

jak gotuje zupkę to obieram skrzydło i razem mięsko i warzywka gotuje bez kości potem wszstko miksuje razem z rosołkiem

U nas kaszka też nie wchodziła - była za słodka. Lepszy był już kleik ryżowy na mm - i do tego pół słoiczka owoców. A furorę robi ostatnio kasza manna - ma zupełnie inny smak i nie jest słodka :)

reklama
Qrcze, Jas nie chce w ogole cyca a mi je zaraz rozerwie z nadmiaru mleka:baffled:Ja nie wiem o co chodzi temu mojemu synusiowi:baffled:
Asia u mnie Ania miała taki etap, że jej jedzonko z miseczki i łyżeczki bardziej posmakowało niż cyc, więc to był koniec karmienia z piersi... oby nie było u ciebie tak może na noc będzie Jasiu lepiej jadł?

Do góry