reklama
cristalrose
Fanka BB :)
NIestety - karmiłam tylko przez pierwsze 5 dni. Teraz Mały jest na NAN1 - stąd wiem ile zjada;-)
Oliwka z kolei baaardzo ciężko odbija. Po jedzeniu chwilkę czekam, potem na "balkonik", i wtedy ona przeważnie już całkiem rozbudzona przypomina sobie, że jeszcze chce jeść i stara się skonsumować mój polik lub szyję:/ Bardzo często wcale jej się nie odbije...potem widzę, że męczy ja to bo strasznie stęka...
skąd ja to znam...
Tylko u nas jest okropny problem z ulewaniem, wczoraj w ciągu godziny zmieniłam małemu 6 pajacyków i body, juz mi sie ryczec chciało bo on za każdym razem jak go przebieram to się drze w niebogłosy i tak mi go szkoda :-(
Ja też nieraz ściagam pokarm, czesto gdzies wyskakuję do sklepu głównie i zostawiam Małego z mamą, zazwyczaj cos tam w butli stoi i czeka Ale maly rzadko wypija więcej niż 50 ml na raz :-) Na razie nic nie mrożę, na to przyjdzie jeszcze czas.
I jakich używacie laktatorów dziewczyny? Ja miałam ręczny aventu ale niespecjalnie dawał radę, mąż kupił elektryczny i tak 100 ml mleka ściagam zazwyczaj w 5-7 minut z jednej piersi. Nie wiem czy to dużo i szybko ale recznym musiałam się nachechłac 40 minut, żeby pięcdziesiatke sciagnac ;-)
Myśmy wczoraj zakupili podgrzewacz do butelek i sloiczkow, jestem nim zachwycona, mielismy stary po Juli ale cos sie w nim spierdzieliło.. Ten nowy podgrzewa pokarm idealnie i wybiera sie ile ml. jest do podgrzania i czy pokarm jest w temp. pokojowej, z lodowki czy zamrozony
Wiolcia_6
Grudniówka 2010 :)
Myangel a może on tak ulewa bo je za duzo? U mnie było to samo ale odkąd ograniczyłam karmienie Krzyśka to ulewa mu się znacznie mniej.
Co do laktatorów używam ręcznego z Aventu ale żeby dobrze ściągał pokarm musiałam zdjąc tą gumową nakładkę - z ta nakładką nie szło wogóle ściagnąć pokarmu... może dlatego że mam olbrzymi biust
Co do laktatorów używam ręcznego z Aventu ale żeby dobrze ściągał pokarm musiałam zdjąc tą gumową nakładkę - z ta nakładką nie szło wogóle ściagnąć pokarmu... może dlatego że mam olbrzymi biust
ja nie podaje nic do picia, czytałam, ze nie ma potrzeby jak sie karmi na zadanie
co do laktatorów to używałam reczny Medeli, dosta lam jednak elektyczny Aventu i jestem zachwycona (Medeli schowałam do szafy) sciagniecie 50 - 60 ml pokarmu zajmuje mi ok. 5-7 min, z tymże sciagam po karmieniu piersia to co zostaje...
raz podałam mleko Bebiko, na początku tak bolały mnie brodawki, ze wymiękłam... wtedy mała wypiła 40 ml i spała 3h, mleko modyfikowane jest bardziej zaspokaja głód, jest kaloryczniejsze niz z piersi, moze dlatego Natala tyle zjada.
Dziś przeprowadzimytest, bo wybieramy sie z J na zakupy, teściowej przygotowałam już butle ze 150 ml jakby się mała obudziła...
Dzisiejsza noc minęła cudownie, karmienie o 11, następne o 1.30 trwało ok 1 h, nastepne ok 5:30 też godzina i 8:30 godzina... nigdy nie podejrzewałam, ze bedę umiała spać na zawołanie
co do laktatorów to używałam reczny Medeli, dosta lam jednak elektyczny Aventu i jestem zachwycona (Medeli schowałam do szafy) sciagniecie 50 - 60 ml pokarmu zajmuje mi ok. 5-7 min, z tymże sciagam po karmieniu piersia to co zostaje...
raz podałam mleko Bebiko, na początku tak bolały mnie brodawki, ze wymiękłam... wtedy mała wypiła 40 ml i spała 3h, mleko modyfikowane jest bardziej zaspokaja głód, jest kaloryczniejsze niz z piersi, moze dlatego Natala tyle zjada.
Dziś przeprowadzimytest, bo wybieramy sie z J na zakupy, teściowej przygotowałam już butle ze 150 ml jakby się mała obudziła...
Dzisiejsza noc minęła cudownie, karmienie o 11, następne o 1.30 trwało ok 1 h, nastepne ok 5:30 też godzina i 8:30 godzina... nigdy nie podejrzewałam, ze bedę umiała spać na zawołanie
gufi
Październikowa Mama'06 Fan(ka)
ja Nince nic nie dawlam do picia przy karmieniu piersia przez pierwsze 5 m-cy ...
Myangel a może on tak ulewa bo je za duzo? U mnie było to samo ale odkąd ograniczyłam karmienie Krzyśka to ulewa mu się znacznie mniej.
no własnie mówi sie, żeby dziecko zjadało pokarm II fazy to musi ssać min. 15 minut, najlepiej kolo 20... A Adaś zazwyczaj i tak jada krócej na jedno karmienie, rzadko kiedy karmie go dłużej niż te 15-20 minut bo zasypia przy piersi... Moze taka jego natura po prostu albo on ciągnie szybko, zjada ten pokarm II fazy a potem sie dopycha i ten problem z ulewaniem. Mam leki antyrefluksowe ale na razie ich nie podaje, czekam aż polożna przyjdzie i skonsultuję to z nią...
Ciekawa jestem ile maly waży, pierwsze pajacyki Newborn zaczynają robic sie male, mam nadzieję, ze jutro lub we wtorek uda mi sie wyskoczyc do sklepu i kupię już coś na 0-3 miesiące
Wiolcia_6
Grudniówka 2010 :)
jak długo trzymać niemowle przy piersi:
Jak długo trzymać niemowlę przy piersi. | Medycyna domowa
Myangel my z ulewaniem dalej się mordujemy i właśnie zastanawiam się czy mały nie ma po prostu refluksu odbija mu sie po jedzeniu ale później i tak, i tak uleje Na szczęście juz mniej ulewa ale i tak muszę go przebierać co najmniej 2 razy dziennie.
A czy wasze maluchy tez juz mało sypiają?? Mój Krzyś w dzień potrafi nie spac już 3 godziny tylko sie patrzy, rozgląda aż miną 3 godziny i przyjdzie kolejna pora karmienia. Na szczęscie noc przesypia po karmieniu;-)
Jak długo trzymać niemowlę przy piersi. | Medycyna domowa
Myangel my z ulewaniem dalej się mordujemy i właśnie zastanawiam się czy mały nie ma po prostu refluksu odbija mu sie po jedzeniu ale później i tak, i tak uleje Na szczęście juz mniej ulewa ale i tak muszę go przebierać co najmniej 2 razy dziennie.
A czy wasze maluchy tez juz mało sypiają?? Mój Krzyś w dzień potrafi nie spac już 3 godziny tylko sie patrzy, rozgląda aż miną 3 godziny i przyjdzie kolejna pora karmienia. Na szczęscie noc przesypia po karmieniu;-)
reklama
Podziel się: