T
Tunia85
Gość
Wiolcia myślę, że rosołek na bulionie z gotowanego kurczaka i warzyw, bez kostek i wegety możesz zjeść
to samo gotowane jabłko, marchewkę, gotowane mięsko, byle nie jeść smażonego
chodzi o to żeby na początku unikać potraw ciężkostrawnych i wiatropędnych jak kapusta, groch, fasola, ogórki i kapusta kiszona, surowe owoce i warzywa, nie jeść cytrusów, ostrych przypraw, pić lepiej wodę mineralną niż soki, które zawierają cukier
produkty mleczne można, odstawić dopiero jeśli na skórze dziecka wystąpi wysypka lub na policzkach pojawi się atopowa, szorstka, zaczerwieniona sucha skóra, i wtedy do lekarza, jeśli mama nie może jeść nabiału to lekarz przepisze jej wapń w tabletkach
to wszystko mówiła nam położna w SR, i ja się zamierzam tego trzymać,
zaraz może Ci wkleję, bo gdzieś mam o diecie mamy karmiącej
to samo gotowane jabłko, marchewkę, gotowane mięsko, byle nie jeść smażonego
chodzi o to żeby na początku unikać potraw ciężkostrawnych i wiatropędnych jak kapusta, groch, fasola, ogórki i kapusta kiszona, surowe owoce i warzywa, nie jeść cytrusów, ostrych przypraw, pić lepiej wodę mineralną niż soki, które zawierają cukier
produkty mleczne można, odstawić dopiero jeśli na skórze dziecka wystąpi wysypka lub na policzkach pojawi się atopowa, szorstka, zaczerwieniona sucha skóra, i wtedy do lekarza, jeśli mama nie może jeść nabiału to lekarz przepisze jej wapń w tabletkach
to wszystko mówiła nam położna w SR, i ja się zamierzam tego trzymać,
zaraz może Ci wkleję, bo gdzieś mam o diecie mamy karmiącej