reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WSZYSTKO O KARMIENIU

reklama
Jeżeli chodzi o Bobowitę, to oni lubią dodawac do słoików kawałki szkła. Mieliśmy z nimi spięcie właśnie z tego powodu 2 lata temu. W słoikach dla 7 miesięcznych niemowląt znalazło się sporo szkła (na ostro lubią doprawiać skubańcy). Po zręcznym załatwieniu sprawy i prośbie o nie rozgłaszanie wszyscy o tym zapomnieli. Ale w ubiegłym roku znowu doprawili na ostro. Tym razem mają milion zł w plecy. Sprawa trafiła tam gdzie trzeba i musieli słoiki wycofywać z rynku.
Ale jak ktoś lubi na ostro ;D

Nie , to to samo Frezyjko. Sprawa z ubiegłego grudnia. Chyba, że znowu coś, ale na myśli miałam grudniową "ostrą" jazdę ;)

Pytanko mam! Podaje juz mojemu trzymiesiecznemu synkowi kaszke. Nie wiem czy dobrze robie bo ostatnioo zamiast mleka daje tylko kaszke, tz. mleko z kaszka i on pije przez butelke! To jest bardziej geste niz mleko ale cos nie za bardzo Marcelek kupki robi. Jak powinnam wprowadzic do jedznia kaszke?
10000135qy.jpg

ja wprowadzałam kaszkę stopniowo tzn do podstwawowego mleka dodawałam od łyżeczki kaszki aż do tylu ile podane jest na opakowaniu. stopniowo przyzwyczaiłam go do gęstości. jeżeli zaczynałaś od wprowadzenia innych produktów niż mleko to lepiej zaczynać od warzywek, jak podasz mu jabłuszko przetarte ze słoiczka w porze południowej to działa korzystnie na trawienie.

Jeżeli kupujesz kaszki bobowity lub Hippa, to one mają w sobie mieszankę mleczną, czyli tak czy siak mleko podajesz. Jeżeli robi gęste kupki, to możesz tak jak Kika pisała podawać jabłuszko samo, lub dodać do kaszki. Działa tak samo, a kaszka smaczniejsza i maluch pewnie chętniej zje.

KArmie piersia, ale srednio raz na 2 dni Zuzia dostaje moje mleko w butelce Aventu z dziurka numer 1. Nie chce aby za bardzo polubila butelke, ale nie chce by z bardzo sie meczyla. Czy moge dac jej butelke z dziurka numer 2? Ma juz 3 mieisace. Butelke podaje jej od miesiaca.

reklama
możesz spróbować dać 2 ale zobacz czy jak je to nie wypływa jej pokarm z buzi i czy nadąża łykać bo może się zakrztusić. ja próbowałam dać 2 choć kuba ma 4 miesiące i np herbatką się krztusi ale mleko pije normalnie

Do góry