reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WSZYSTKO O KARMIENIU

Dziewczyny pomóżcie mi mam poważny problem od ponad tygodnia moje dziecko nie chce jeść i na początku myślałam że odrzuciło pierś ale widzę że nie ma to znaczenia czy to pierś czy butla czy to herbatka czy mleko i czy moje czy sztuczne.Widzę że jest głodne i jak tylko próbuję go przystawić to zaczyna krzyczeć memla wszystko tylko nie pierś wystarczy że go odwrócę w pozycję taką jaką go karmię i już zaczyna krzyczeć nawet kiedy jest spokojne!Karmię go wyłącznie kiedy śpi, zasypia lub jest już tak zmęczony że nie ma siły ze mną walczyć.Dzwoniłam już do pediatry mówiła że czasem dzieci się przycinają jutro do niej idę , może miałyście podobną sytuację bo ja już jestem wykończona.

reklama
Karen moja Julcia też marudziła pzry jedzenio i jak poszłam do pediatry to okazało się,że ma zaczerwinione gardełko. Poprostu podczas połykania bolało ją i dlatego nie chciała jeść.Teraz już jest oki i nadrabia zaległości żywieniowe.Może twój skarb też ma podobnie, jak wrócisz od lekarza daj znać co powiedział.

Karen, ja mam ciagle cyrki z jedzeniem... o ile to nie sa uszy albo gardlo, to moze znaczyc, ze masz niejadka... troche pomaga wprowadzenie stalych pokarmow - urozmaicaja posilki i zaostrzaja apetyt...
u nas problemy zaczely sie mniej wiecej jak maly mial 2,5 miesiaca i podwoil mase urodzeniowa...

Karen - moja tak robiła przez kilka wieczorów - zwykle z lewą piersią. Wystarczyło, że ją odwróciłam do karmienia i było prężenie się, niezadowolenie, płacz. Jak podawałam prawą - od razu spokój. Coś jej nie pasowało z pozycją, Kamil doradził,żebym przystawiła ją do lewej dokładnie w tej pozycji w jakiej leży przy prawej i było ok. Po kilku dniach przeszło,. jak się zdarza to albo zajmuję ja czymś innym albo - jeśli wiem, że na bank jest głodna to daję z prawej i staram się nie przejmować.

u nas takie ryki zaczynaly sie w polowie karmienia - obejrzalam Tole dokladnie i okazalo sie, ze ma na lepku wysypke, kotra jak ja podgrzalam trzymajac glowke Malej przy cycu musiala ja potwornie swedziec. przeszlo po zlikwidowaniu wysypki.
ale u Ciebie to obstawiam uszy - znajomej syn tak mial: ryki w dzien i jadl w nocy, okazalo sie, ze mial lekkie zapalenie ucha.

Dziewczyny u mnie żadna pozycja karmienia piersią się nie sprawdza już kiedy do ustawiam to się wygina i wrzeszczy, muszę odciągać i z butli na leżąco kiedy nie płacze w nocy nie mam problemu ani kiedy jest bardzo śpiący wtedy je , ale przez dzień to koszmar.Pozostaje zapalenie ucha lub coś z gardziałkiem, bo nie ma to nic wspólnego z piersią bo przy butli też tak się zachowuje tylko mu włożę do buzi i zaczyna się darcie mimo że widzę że umiera z głodu

Magdusiek u mnie było(a właściwie dalej jest)podobnie.Julka strasznie się denerwowała przy ssaniu lewej piersi, nie wiedziałam dlaczego, myślałamże pozycja jej nie pasuje.Jednak przy odciąganiu pokarmu laktetorem zauważyłam,że z prawej piersi szybciej wypływa mleko niż z lewej i odkryłam dlaczego ona sie tak denerwuje.Poprostu musi sie bardziej namęczyć przy jedzeniu.Teraz jak wiem,że jest naprawdę mocno głodna to daję jej prawa pierś aby sie szybko najdła i nie marudziła.W nocy dla niej nie ma znaczenia jaka pierś dostaje bo je prawie przez sen.

No i wczoraj była u nas pediatra...okazuje się że przyczyną mogą być moje witaminy Falvit, jest w nich dużo witamin z grupy B które zmieniają smak mleka, poza tym mógł mieć też po nich wzdęcia i bóle brzucha a ostatnio okropnie go męczyły.Falvit nie jest polecany.Mam nadzieję że w tym pies pogrzebany :) do tego mówiła że może męczyć go nieregularność karmień, powinien jeść co 3,4 godz a z tym to różnie, także biorę się za porządki w karmieniu + odstawiam Falvit i mam nadzieję że będzie dobrze ;D

reklama
wiesz co, Karen, ja tez odstawilam witaminy (prenatal)... przy mojej diecie to mi wszystkie zeby i wlosy powypadaja ;) tylko, ze ja z innej przyczyny - bo zastosowane barwniki tez moga uczulac. a skoro przy scislej diecie jeszcze miewamy 'brzuszkowe atrakcje' to obstawiam, ze Mloda uczula cos co stale jej dostarczam. swoja droga to po co w ogole w lekach barwniki? zeby, qrde tabletki ladnie wygladaly... bez sensu!

Do góry