reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WSZYSTKO O KARMIENIU

reklama
Jolik czy odciągnięty pokarm podajesz dziecku butelką ze smoczkiem? Boję się że smoczek zaburzy umiejętność ssania u dziecka i będę miała pogryzione brodawki... Magdusiek Ty pisałaś coś o takiej specjalnej butelce MEDELI, zastanawiam się nad kupieniem butelki z taką specjalną łyżeczką...tylko czy Gabrysia będzie chciała z tego pić...

Martulka, mam butelkę medeli, ale nie z łyżeczką tylko taką z długim smoczkiem. Stosowana sporadycznie może być, ale gdy ostatnio zxostawiłam swojej drużynie za mało mleka i Kamil dał Natalce ssać smoczek pustej butelki to 3 dni dochodziła do normalnego ssania piersi. Ja też mam obawy o zaburzenia umiejętności ssania tym bardziej, że jak Natalia raz dostała normalny smoczek to też z nią później wojowałam przy piersi :)

Martulka - tak, odciągniety pokarm podaję w butelce ze smoczkiem. Stosujemy Avent. Tymek bez najmniejszego problemu potrafi się przestawić. Karmienie butelką nigdy nie zaburzyło ssania piersi.

My robilismy 2 razy probe,a jak WOjtek karmi Anule butelka, tez mamy Avent i mala nie ma problemu z powrotem do piersi :)
Dzisiaj moj maz bedzie mial inauguracje prob, bo ja wybywam wieczorem nauroczysta kolacje swiateczna organizowana przez znajomych z kliniki - mam mieszane uczucia, wcale nie chce mi sie wychodzic bez Anuli, ale wypada tam byc i wypada pogadac znowu z nimi ;)

My przez chwile podawalismy mleczko w zwykłym plastikowym kieliszeczku. Mały pił super. Ale teraz dajemy z Aventu. Tyle, ze ja to marny przykład , bo nie karmię łysym cyckiem.

Spróbuję z butelką NUKa- smoczek w kształcie kobiecego sutka...zobaczymy.Moja Gabrysia była na butli przez jakieś 2 tyg po urodzeniu, od 3 listopada karmię ją wyłącznie piersią (udana relaktacja! :)) i trochę się boję znowu tej butli...przypomni sobie dziecko jak to było jeść bez żadnego wysiłku ;) A może w ogóle nie zechce ssać butelki?

A mnie jest od kilku dni gorzej... mam wrażenie, że z jednej piersi mnie leci albo inaczej - rzadko leci, nie mogę ściągnąć laktatorem. A na dodatek Natalia przestała jeść co 2-3 godziny i domaga się co godzinę. Chodzi o jedzenie a nie ssanie, bo palec wypluwa i wrzeszczy, uspokaja się dopiero przy piersi jedząc. A ja padam.
Jak ją przestawic???

Magdusiek, Ty jej nie przestawiaj bo jak jest glodna to niech je a ssanie dzieci jest najlepszym pobudzeniem laktacji, wiec nie przejmuj sie tym bardzoej ze to nie zawsze tak bylo tylko teraz mysle, ze Natalia wroci do poprzedniego systemu niebawem jak przestanie tyle potrzebowac :)

reklama
Do góry