reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WSZYSTKO O KARMIENIU

o Teddy a to ciekawe, no wlasnie myslalam nad tym czy mozna dolewac do tego mleka nastepne porcje - ja przetrzymuje ten pojemnik w lodowce, poobserwuje zapach dzisiaj.

reklama
Mam pytanie.. Jak długo wasze dzieci jedzą, bo miśka od dwóch dni skróciła czas jedzenia do około 8 minut. Nie wspomnę o tym, że zaczęła się wściekać przy cycku :-[

mój się wścieka przy cycku jak nadciąga kolka :(
zaczyna się denerowwać, a później jest bjeden wielki wrzask...
wczoraj znów nas nawiedziła... chyba nie ma skutecznego leku... :(
już sama nie wiem co robić :( :(
on płacze a ja razem znim...

Efunia z moich obserwacji mała zaczyna się wściekać jak jej się zbiera na odbicie .. tylko czasami jej się tak mocno odbija, że aż zaczyna płakać.. może ją przełyk piecze :-[ mam nadzieję, że to wszystko ze względu na niedojrzałość układu pokarmowego i że się szybko skończy

nasz też się kręci jak ma się mu odbić. i zauawżyłam, ze coraz częściej budzi się z płaczem po czym zasypia...

Duralex - Natalia czasem też sobie skraca czas jedzenia. Zwykle jadła 20-30 minut, rzadko kiedy dłużej, czasem przed nocnym spaniem. Teraz zdarza się, że jedzenie trwa 10 minut.
Przedwczoraj Kamill dał jej smoczka i już wiem, że póki co smoczka nie dostanie. Wczoraj i dzisiaj zamiast jeść wisi na mnie i ciamka, a póxniej jest głodna. nie otwiera tak ładnie buzi jak do tej pory, więc jak jesty głodna to nie zawsze udaje jej się chwycić dobrze i się wkurza. A było tak super. CHYBA SPALĘ TEGO SMOCZKA I JUŻ.

Anula tez sie denerwuje i odpycha piersiaka jak zbiera jej sie na odbicie , biore ja do gory odbijam i je dalej.
A czas jedzenia to 8-10 minut, tak jest od poczatku, czasami dobija do 15, ale to sie zdaza moze raz na tydzien.

wczoraj bylismy w poradni patologii noworodka - wszystko ok ;D dziecie wazy 4200g i przez tydzien przybralo 550g ;D ale i tak wrocilam wsciekla :mad: bo pomimo tego, ze Malenka przybiera sa problemy z karmieniem... a mianowicie: moge ja karmic np. 3 dni sama i jest ok, a nagle jednego dnia po kapieli piersi puste (nic sie nie da wydusic - sprawdzone laktatorem!), a dzieciak sie wydziera. i co robic w takiej sytuacji ??? bo dajemy butle, ale nie udalo mi sie uzyskac informacji ile podac i jak poradzic sobie z problemem. a zalecenia w typie 'niech pani probuje' powoduja tylko, ze w ogole odechciewa mi sie karmienia! przeciez nie robie nic innego tylko probuje... jak dlugo moge probowac z placzacym dzieckiem na reku? przeciez nie moge jej powiedziec, zeby poczekala ze 4godziny az sie mamie pokarm nazbiera... POMOCY!

Vertigo, często latator nie ściąga, a pokarm jest. Laktator ściąga 80% tego co jest dostępne, a dziecko więcej. Moż eten pokarm jednak jest, a nie leci, bo się denerwujesz? Nie wiem co Ci poradzić, kurcze.

reklama
Orzech dzięki, bo już zaczęłam się zastanawiać, czy miśka nie ma chorych uszek.. bo gdzieś wyczytałam, że objawem może być płacz przy jedzeniu :-[

Do góry