reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WSZYSTKO O KARMIENIU

reklama
no wiec wlasnie _anna, Syla, Doxus ja juz nie wiem, lekarz mowi, ze jak karmie piersia to jest OK ale ile jest w tej piersi....hhhmmmm nie mam pojecia na pewno nie tyle co kiedys a Anula dostaje jednak
2 posilki piersiowe, no moze prawie 2 bo rano po piersi zjada jeszcze jakis chlebek z maslem i serem bialym. oprocz tego zjada obiadek....oj duzy ale zdrowy zawsze gotowane miesko, warzywa i ziemniaki. jeszcze nie podawalam jej w duzych ilosciach makaronu ani ryzu tylko jak ze sloiczkami, ilosciowo jeden sloiczek 190ml mozna zapomniec ze sie naje albo 2 takie albo co najmniej ten 2 150ml.
potem dostaje sredni sloiczek owocow owocow tzn raczej kupuje tylko maksymalna zawartosc owocow w owocu ;)
no i kaszka na wieczor popita piersia kaszke robie ze 180 ml wody ale szesto sie zdarza, ze zostaje sporo.

nie dostaje zadnego mleka modyfikowanego, tylko to na czym rozrabiam kaszke wypija oprocz tego okolo 300ml wody czasami wiecej czasami mniej. czy ktoras z Was jeszcze ufa swoim piersiom?? Doxa Ty tak jestes podobnie do mnie jak u Ciebie?
Magdusiek a Ty?

Orzeszku, ja bardzo ufam swoim piersiom :)
Natalia nie je w ogóle kaszek, raz udało się, ze zjadła pół porcji sinlacu. Rano je z piersi, koło 10:00 tez, teraz przez dwa dni udało mi się jej nie karmic z piersi do 19:00 - wtedy je piers, koło 21-22 znowu. budzi się w nocy na jedzenie koło 3:00 i koło 6:00, jesli ma wiecej pobudek to raczej na przytulenie, ale te dwa posiłki faktycznie zjada. Oprócz mleka piersiowego zjada zupkę i owoce, dostaje chrupki, czasem miskopta, czasem troszkę chleba itp. Nie chciała jogurtu, parę razy próbowałam jej dac. spróbuję z jakims innym. Teraz te dwa dni bez piersi w ciagu dnia - dostała drugą porcję warzyw popołodniem.
Kaszka ulatwiłaby sprawe, ale nie mam zamiaru zmuszac \natalki.
A piersiom wierze bardzo, bo niedawno natalia nie chciała nic procz mojego mleka i ewidentnie sie nim najadała.
Jak ja niedawno Jazz widziała i moja kuzynka to niezaleznie stwierdszuły - rety, ale ona urosła :)

Orzech, ja ufam. ale kasze Antonina dostaje od tygodnia na isomilu. uznalam, ze bez sensu podawac ja na wodzie: zero wartosci odzywczej (zapychacz), a poza tym Antonina nie jest na diecie, zeby takie nic wsuwac. Toska je 3cyce dziennie (drugie sniadanie, podwieczorek i przed snem)

Orzeszku Oli też dostaje 2 posiłki piersiowe, kaszkę na wodzie - najczęściej to jest Sinlac, do tego zupki i deserki, owocki itp. Staram się mu regularnie podawać jakiś deserek na jogurcie lub twarożku ... ale szczerze mówiąc tak średnio nabiał podchodzi Olemu ...

Dylemat mam ten sam co Ty. Ja planuję pokazać Olinka lekarzowi to może mi powie czym go karmić!

Natalia jednak nie lubi sinlacu, miotnęło ją po pierwszej łyzce tak, ze obie zaczełysmy się smiac. I to by było na tyle.
Doxa - mam więc torbę dla Olinka, on sinaciem nie gardzi :)

reklama
Magdusiek, Vertigo, Doxa dziekuje bardzo. faktycznie Anula tez jak zje piers to nie dopomina sie przez 3 godz czyli musi sie najadac.

Magdusiek u nas przed kaszka byl ten sam schemat nocny. kaszki takiej zwyklej owocowej moje dziecko nie zjadloby na pewno bo ona jest za slodka. Ja kupuje kaszke bez cukru w ogole zadnego, slodka jest tylko z tego co mleko czyli nieco tylko i od tamtej pory jakby wylacza sie ja na 11 godzin.

Sinlacu ja nigdy nie probowalam, ale widze ze tam jest cukier, moze to jej nie podchodzi tak jak mojej, skoro one sa tak podobne ;)

dzisiaj zrobilam spagetti Anuli, fajne i zajadala susper :)

Do góry