reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WSZYSTKO O KARMIENIU

Orzech, u nas chyba nie cukier jest problemem tylko konsystencja. Jedynie wchodziła hipp w słoiczku. A dziś rano 2/3 danio waniliowego zniknęło ;) I w porze obiadu 1,5 zupy, w tempie błyskawicznym.

reklama
A ja mam takie pytanko dla mam dzieci ze skazą białkową...niestety my wróciliśmy do pepti i koniec z próbami z nabiałami ale w związku z tym nie bardzo wie co dajecie dzieciom np do bułeczki, robicie jakieś pasty, jeśli tak to z czego. W poniedziałek idziemy do dr bo mały ma mocno zaczerwienione poliki no i powiedziałą nam że zjada za dużo mleka 3 porcje dziennie to max a ja nie bardzo wiem co mu jeszcze dawać poza mlekiem, owocami i obiadem.

Karen moja Weronika bardzo lubi do bułeczki ...szynkę staram się kupować taką bez konserwantów ale nie zawsze jest. Upeikłam tez raz mniej doprawiony schab na wzór Teddy ale zjedliśmy go sami...

Magdusiek oczywiście przybędziemy! :)

Karen ja słyszałam że nawet 2x mleko to max ;) Podobno nasze dzieci moga jeść już "morlinki", ale tylko te ze znaczkiem Instytutu Matki i Dziecka (jest kilka smaków, a tylko 1 ma taki znaczek).

Doxa - pisząc nasze masz na myśli roczne czy te nie11-to miesięczne? Bo ja mam wciąż dylemat co dawać do jedzenia...

Magdusiek szczerze mówiąc to nie wiem ;)

A my od 2 dni odstawiamy wieczorne karmienie. Póki co idzie nam dobrze! Wczoraj Oli po kąpieli dostał kaszkę przenną na mleku, smakowała mu!

Super.
To ja też sie pochwalę, ja odstawiam od dziennego jedzenia, Natalia zjada mleko rano, wieczorem i w nocy. Z tym, że rano dwa razy (od razu po przebudzeniu i troszkę ok godzinę później, ale nie zawsze) i wieczorem też dwea razy. Ale od ok 9:30 do 19:30 obywa się bez mleka. Jutro wieczorem Kamil spróbuje dac jej sztuczne mleko, zobaczymy co Natalkowiec zrobi. Mam nadzieję, że zje i będzie się bawiła dalej.

reklama
Dziewczyny powiedzcie jakie teraz posiłki dajecie swoim skarbom?
Bo wszystko sie zmienia, dzieciaczki rosną i mają inne wymagania, a ja już głupia jestem co dawać Dawiemu.
Pochwalcie się, proszę ;-)

Do góry