reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WSZYSTKO O KARMIENIU

reklama
Ja teraz probuje Olivi oduczyc cyca w nocy. Tez sie bardzo domaga, bluzeczke podnosi ale mowie nie i daje smoka i jakos po dlugim wierceniu zasypia oczywiscie z nami :)
Dopiero zaczelam, ale mam nadzieje, ze mi sie uda jej odzwyczaic i mi bedzie lepiej w nocy spala, bo do jedzienia nie bedzie sie budzila.

Ostatnio ulubiną przekąską mojego dziecka stała się szynka drobiowa.Co do cyca to karmię wieczorem, w nocy i nad ranem.Czasem jak jestem popołudniu w domu to też się domaga.W tym miesiącu będę miała przez kilka dni nocną znianę w pracy i jestem ciekawa czy będzie mężowi urządzała nocne pobudki "na cyca" ::)

u nas tez ostatnio szynka drobiowa bardzo maluszkowi smakuje. Opanował sztuke gryzienia - nauczył sie na flipsach tak jak mówiłyscie - dzięki za rady
mam jeszcze pytanie- czy 2 razy dziennie 160 ml wody + kasza mleczno ryżowa (gęsta mi z tego wychodzi) + 3 łyzki owoców = moje pytanie czy to nie za duzo dla dziecka 10 miesięcznego? ile wasze zjadają Bo ten mój zjada wszystko co mu zrobie

Anna moim zdaniem nie za dużo! Dzieciom powinno się dawać tyle ile chcą! Oli też zjada wszystko co mu dam, a czasem chce więcej ;)

mi tez sie wydaje, ze nie za duzo... Krystian zjada (wypija) wiecej ilosciowo, ale on ma malo posilkow w ciagu dnia...

no mój maluch tez duzo w ciagu dnia nie jada rano kasza po południu obiad deser i na wieczór kolacja, czasem w między czasie piers ( ale juz stosunkowo rzadko) - więc to bardziej było pytanie mojego męża niż moje, ale dziękuje za wasze wypowiedzi

Ja też uważam że dzieci powinny otrzymywać tyle ile się domagają. Nie ma sztywnych zasad dla wszystkich. Na mleku jest napisane, że dziecko powyżej 7 miesiąca powinno zjadać 3x po 210ml mleka. Iga zjada 2 razy po 150ml i za diabła nie zje więcej. Dzisiaj wieczorem zjadła 120ml i więcej nie chciała.

donoszę, że bardzo grzeszyliśmy pokarmowo na wakacjach :p Igo zajadał gofry (tzn. dostawał po kawałku od nas) dwa razy zjadł małego wafelka, podjadał mi z talerza zmieniory (czasem z sosikiem) - ogólnie rozwinął się mój młody ::)

reklama
Do góry