reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WSZYSTKO O KARMIENIU

reklama
raczej z butli, bo to modyfikowane strasznie cuchnie i obawiam sie, ze zadna z Was tego nie zniesie.... ;)
albo lepiej poczekaj z tym mlekiem jeszcze z 1,5 miesiaca i daj jej Juniora... sa rozne: zwykle, smakowe - to mi sie lepsze wydaje...

No właśnie nie dam rady wytrzymać, może się zdarzyć, że będziemy wyjeżdżali do Gdyni w połowie września i jeśli tak będzie to ew. ktoś powinien jej dać na noc.
A smoczek M czy juz jakiś następny? Kurcze, znowu nic nie wiem ;)

Doxa pisze:
No właśnie Vertigo, miałam się spytać, na ile taaakich porcji wystarcza Ci torebka sinlacu?

nie mam pojecia. poprzednio zjadla pol torebki i nastapil bunt, wiec musialam ja wyrzucic...

magdusiek, jaki tam spust? co to za porcja? 150ml? przeciez to wychodzi jakies 200g, czyli duzy sloiczek obiadowy ;)
nam kazali mleko dawac z niekapka

Karen, ona nie jadła ze smoczka, sporadycznie tylko.
Z niekapka to nie jestem pewna czy da radę na noc wypić, ona z niekapka owszem, pociągnie, tak żeby się trochę napić. Ja sobie z niekapkiem i Natalią dam radę, ale ktoś inny już nie bardzo.

Magusiek no właśnie, ja też nie mam pojęcia czym i w czym miałabym zastąpić pierś ... i m.in. dlatego nadal karmię ;) Oli jeszcze nigdy nie dostał mleka modyfikowanego czy kaszki na tym mleku.

Vertigo też mi się wydaje, że to narmalna porcja, ja robię na oko, tzn. sypię i leję wodę do miseczki i mniej więcej tyle wychodzi co Tobie. A jaką macie konsystencję gęstą i czy raczej rzadką? Bo ja robię na gęsto, no może nie tak że łyżka stoi, ale raczej jest to gęste niż rzadkie.

reklama
mnie sie wydaje, ze niekapek do mleka to sredni pomysl - problem z utrzymaniem w czystosci i niesmrodzie... :)

niestety, mleko zostawia okropny osad i wewnatrz dziubka bedzie nie do domycia... poza tym cos co jest uzywane do mleka smierdzi tym mlekiem (zapach powraca nawet po przelaniu lodowata woda) i potem woda czy sok pite z tego moze nie smakowac...

Do góry