reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu piersia

Regina pod koniec karmienia wsuń swojej Nince mały palec do buźki i wyjmij sutek powinno pomóc. ja przynajmniej tak robię, bo mój mały terrorysta też mnie ciągnął za sutki.

U mnie jest ten problem, że ja nie wiem kiedy ona skończy jeść. U niej to tak dziwnie przebiega, że raz je 10 minut, raz 40 a wczoraj przed spaniem wogle nie chciała. Pluła cyckiem i poszła spać bez kolacji :) Więc ciężko mi wsadzić palca do buzi, choć czasem mi się udaje, bo jak wsadzę za wcześnie to za 15 minut znów szuka cycusia. No i w końcu muszę ją nauczyć pić mniej gęste od mleka płyny, bo co chwilę chce jej się pić a potem zostaje przy piersi i m czkawkę z przejedzenia a wczoraj jej się ulało tyle, że myślałam, że źle widzę....tak dużo tego było. Póki co nie daję jej picia z butelki tylko z łyżeczki, mała ładnie pije, ale to długo trwa i ona się denerwuje. ehhh....

reklama
regina a co dajesz malej do picia ??
Moj tylko cycucha doi, niczym nie dopajam.

Ja jej daję za radą pediatry wodę mineralną ugotowaną lub wodę z glukozą, czasem też rumianek, ale jej nie smakuje i pluje nim gdzie popadnie :) Żeby tylko nie krztusiła się tymi płynami to było by dobrze, bo się boję jej dać butlę pomału a w koncu musi się nauczyć.

Ja niestety tez zaczelam dokarmiac a odkrylam powod placzu w dosc nietypowy sposob otoz wypilam piwo bo tak mnie nerki napierdzielały ze myslalam ze umre i okazalo sie ze mala zjada 100 i spi rowne 4 godz jak karmie cycem wypija z obu i spi 20 min potem placz przykro mi troche ale coz bedziemy walczyc aby cyc byl podstawą butelka dodatkiem

A u nas powrót do cyca !!! :-).Cała noc i dzień tylko na cycu :-):-):-). Piersi już doszły do siebie po tym zapaleniu,i jak na razie wszystko jest okey :-).

Milkada - gratuluje wytrwalosci

Ja mam pytanko. Od jakis 2-3 dni jak przystawiam mala do 1 piersi to przez moment ta druga dosyc intensywnie boli i to za kazdym razem. Miala ktoras z was cos takiego?

reklama
Milkada - gratuluje wytrwalosci

Ja mam pytanko. Od jakis 2-3 dni jak przystawiam mala do 1 piersi to przez moment ta druga dosyc intensywnie boli i to za kazdym razem. Miala ktoras z was cos takiego?

Racja, to normalne:tak: Jak "pracuje" jedna pierś, to druga też :tak: A uczucie mrowienia czy takie podobne, to po prostu mleko Ci napływa . Dlatego dobrze jest korzystać z laktatora podczas karmienia piersią, bo tedy więcej i lepiej leci ;-)

Do góry