reklama
a ja postanowiłam zinwestować w porządny laktator bo miałam taki badziew za 27 zł i była tragedia (mama mi go kupiła). Do tej pory z obydwu piersi ściągałam max 50 ml i byłam załamana bo jak mały miał się najeść jak tylko tyle tego było.
Więc kupiłam laktatro lovi i........ z jednej piersi ściągnełam 120 ml i z drugiej 50 ml (fakt że dwa karmienia pod rząd były NANem) i teraz jestem tak zadowolona że biorę się za "produkcję" mleka hihi
Więc kupiłam laktatro lovi i........ z jednej piersi ściągnełam 120 ml i z drugiej 50 ml (fakt że dwa karmienia pod rząd były NANem) i teraz jestem tak zadowolona że biorę się za "produkcję" mleka hihi
regina_fallangi
Czerwcowa Mamusia '09
Dziewczyny a co mam robić, żeby sobie ulżyć po karmieniu? Jak mała złapie dziąsełkami za sutek to wytrzymać nie umiem tyle ma siły. Potem na koniec karmienia ciągnie mnie za niego i strzela jak z procy kończąc tym samym posiłek. A ja potem przez długi czas czuję skutki karmienia....masakra. boli strasznie sutek a czasem i cała pierś. Nie wiem co mam robić.
angelika82
Fanka BB :)
wiec jestem zaprzeczeniem teorii, ze każda matka może wykarmić swoje dziecko piersią...
to chyba tak jak ja...
dzis doktor zalecil nam dokarmianie Malej... niestety mojego pokarmu dla niej jest za Malo - a robie juz chyba wszystko co mozliwe, zeby zwiekszyc jego ilosc - niestey herbatki, tabletki i inne specialy nie dzialaja wystarczajaco dobrze
Stasznie mi przykro z tego powodu :-(no ale wole Malej podac mleko modyfikowane niz ja zaglodzic
Dzis miala wazenie po 2 tygodniach i stracila w porownaniu do wagi ze szpitala 60 gram -:-(
Czy juz powinnismy sie martwic? Bo w sumie od 2 tyg. po urodzeniu to powinna juz przybierac na wadze, a nie tracic ?
agata077
Czerwcowa mama 2009
moj tez stracil na wadze po 2 tyg i powiedzieli mi ze to normalne ..to chyba tak jak ja...
dzis doktor zalecil nam dokarmianie Malej... niestety mojego pokarmu dla niej jest za Malo - a robie juz chyba wszystko co mozliwe, zeby zwiekszyc jego ilosc - niestey herbatki, tabletki i inne specialy nie dzialaja wystarczajaco dobrze
Stasznie mi przykro z tego powodu :-(no ale wole Malej podac mleko modyfikowane niz ja zaglodzic
Dzis miala wazenie po 2 tygodniach i stracila w porownaniu do wagi ze szpitala 60 gram -:-(
Czy juz powinnismy sie martwic? Bo w sumie od 2 tyg. po urodzeniu to powinna juz przybierac na wadze, a nie tracic ?
Anavel
Mamuśka
My tez jedziemy na samym cycu i wyglada na to ze szykuja sie nastepne miesiace...lekarz tylko mnie pochwalil ze dobra robote zrobilam i oby tak dalej to dokarmiac nie bedziemy musieli jeszcze przez dlugi czas.
Co mnie martwi to od dwoch dni maluda strasznie sie wierci podczas karmienia i macha raczkami, jest jakis nadpobudliwy. Probuje go uspokoic ale to nie pomaga. Puszcza ciagle sutek a pozniej sie znowu zassysa i tak w kolko. Nie wiem co mu sie stalo. Wasze dzieciaczki tez tak mialy?
Co mnie martwi to od dwoch dni maluda strasznie sie wierci podczas karmienia i macha raczkami, jest jakis nadpobudliwy. Probuje go uspokoic ale to nie pomaga. Puszcza ciagle sutek a pozniej sie znowu zassysa i tak w kolko. Nie wiem co mu sie stalo. Wasze dzieciaczki tez tak mialy?
reklama
szarcia
06.2009/01.2011
Anavel z moim Piotrusiem jest podobnie, też macha rączkami, nózkami i jeszcze wydaje różne dziwne odgłosy. Dzisiaj miałam w nocy przerwy co 2 godziny 22, 24, 2, 4.30, 6, 7.30 no i teraz o 9.
Upał u nas niesamowity i jedziemy na USG bioderek, a ja jutro na wizytę do gina.
Upał u nas niesamowity i jedziemy na USG bioderek, a ja jutro na wizytę do gina.