reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu piersia

poul to co opisujesz to przypomina mi bardzo nasze zmagania. Moj maly skonczyl 9 tygodni i tez ostatnio najdluzej to spi 4 godz. zaraz po kapieli a pozniej to pobudka co 1,5 do 2 godzin. W ciagu dnia tez malo spi a duzo je. Kilka tygodni temu potrafil przespac znacznie dluzej i myslalam ze to zmierza ku lepszemu i ten czas bedzie sie wydluzal a tu niespodziana:sorry2:. I tez na rano zmaga sie ze zrobienem kupki. Dodam ze my jedziemy tylko na piersi. Jedyna roznica to w tym ze my ladnie przybieramy na wadze. Postaraj sie poszukac sposobu zeby wazyc malenstwo czesto i regularnie wtedy dopiero mozesz podjac decyzje o dokarmianiu jesli faktycznie nie chcialbys tego robic. Na ebayu mozna czasami kupic tanio uzywane wagi do niemowlakow. Moze warto byloby sobie taka sprawic i juz sie nikomu nie prosic bo to moze byc czasami bardzo stresujace.

Ostatnia edycja:
reklama
jutro mam wizyte health wizytor wiec wszystko sie okaze niestety nie miwszkam w polsce i z waga nie jest tak jak u nas ostatnio bylam w przychodni i niestety nie bylo komu go zwazyc:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ja rowniez mam full w moich ze tak powiem CYCUSZKACH :-D i dlatego szczerze nie chce mi sie przechodzic na inne mleko bo to pelne rece roboty!!!
ostatnia waga malego z dnia 21.07 to 5.340 mam nadzieje ze bedzie lepiej jesni nie to nie bedzie wyjscia!!!! mleko z puszki:-(
a wczorajsza noc tez mi sie udala od 23do 5 rano maluszek spal :rofl2: trzymam kciuki za jutrzejszy dzien
pozdrowionka i milego popoludnia zycze:blink:
Poul moja malutka poki co prawidlowo przybiera na wadze jakos tak wg tej siatki centylowej, w ciagu dnia potrafi jeszcze nawet co 1,5h w a nocy idzie spac ok 21-22 spi do ok 3-4 pobudka na karmienie i spowrotem spac do 7-8 i pozniej juz jest zmuszanie jej do spania, raz sie uda raz nie jak sie nie uda to wstajemy troche jest aktywna godzinke, moze dwie i udaje sie na drzemke.
Jesli chodzi o wazenie to napewno masz jakas baby clinic czy cos takiego gdzie waza co tydzien, tylko pewnie sa ustalone dni i godziny.
A tak w ogole chcialam Was dziewczynki podpytac...bo tymrazem przez ostatnie 2 dni mam jazde ze niuńka sie nie najada tzn ze moje cycuchy sie nie napelniaja dobrze i ciagle sa takie mieciutkie flaczki. Zreszta ona troche je i w pewnym momencie zaczyna sie strasznie irytowac wyglada to tak ze troche ciagnie pozniej sie wkurza, odchodzi od cyca jak jej znowu podaje to ciagnie chwile i znowu to samo jakby moze za wolno albo w ogole jej nie lecialo a ona chcialaby ciagnac...nie wiele z tego rozumiem. Te 2 ostatnie dni przed pojsciem spac dajemy jej jeszcze butle jakies 50ml mleczka ktore mialam odlozone by miec pewnosc ze jest na noc najedzona.... czy ktorejs z Was sie cos takiego przytrafilo?

AAAA to wszystko tłumaczy :-D. A niech rosną te nasze dzieciaczki :-D
Byle nie były jak mój brat cioteczny który ma 3 lata i waży 25 kg i nosi ubrania w których mój chrześniak chodził jak miał 6-7 lat :szok:

hmmm z wagą to chyba przesadziłam :-D bo to jego brat tyle waży ale w ubraniach dla 7 latków naprawdę chodzi. Jest gruby jak jasna cholerka :-D
Monika moja Sandra tez tyle przybierala co alanek i tez taki pucek byla :-) mniej zaczela przybierac i szybko zzucala jak zaczela siadac, wstawac i chodzic. Teraz jaka ladna szczuplutka pannica mi wyrosla 4 latka i 16kg :-) nie martwie sie moim kluskiem pewnie tez wszystko zzuci jak bedzie sie wiecej ruszal ;-)

Poul moj syncio zasypia kolo22 i pierwsza pobudke robi o 6 a kolejna o 9 i je tylko cyca ;-) Ale kazde dziecko inne wiec nie ma co porownywac.

Dziewczyny dajecie cos do picia maluchom oprocz cyca i wody ??
Moj je tylko cyca bo woda mu nie smakuje no i tak sie zastanawiam nad herbatkami po 1 tyg. Sandrze nie dawalam nic wiecej oproch mojeo mleka.

Moja nie chce nic oprócz mojego cyca. Jak jej daję wodę albo herbatkę to pluje dalej niż widzi i strasznie się krzywi. Niewiem co to będzie jak będę musiała wrócić do pracy. Jak ściągam swoje mleko i jej daję to na początku pluje ale później jak zacyknie co to, to pije.

Ja daję Anuli co jakiś czas coś do popicia, na zmianę rumianeczek, koperek i na poprawkę trawienia. Po tej ostatniej ładnie pruka i nie ma wzdęć :tak: a tak to tylko mamusine mlesio jak na razie. Ważyłam się najpierw sama, a potem z nią i wyszło, że Ania ma 5200 około. jak ją szczepiłam w połowie lipca miała 4400, więc chyba ładnie przybiera, no nie? jak myslicie?

Martusia mój tylko cyca doi, wody nie chce, herbatki mu nie pasują, już wyrzuciłam 2 puszki do śmietnika. Majci też niczym nie dopajałam więc i teraz nie widzę takiej potrzeby. Tylko jak byly upały to częściej się domagał cyca a teraz już się wsio unormowało:tak:

reklama
słuchajcie dziewczęta ta moja mała jest niesamowita, bo ona co jej dasz do picia to pije.. aż jej się uszy trzęsą czy cyca czy butelkę i obojętnie co jest w butelce!
a daje jej herbatkę z kopru włoskiego i tylko cyc, ale czasem spuszczam mleczko do butli.
byłam z nią w piątek na ważeniu to waży już 6100gr mały klopsik się robi- choć najgrubsze ma nóżki- małe baleroniki - tak się śmiejemy z niej.

Do góry