reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu piersia

Jeśli chodzi o karmienie piersią to właśnie doszłam do wniosku, że mogłabym zostać zawodową mamką;-) - ważyliśmy dziś Benia i okazało się, że w ciągu 11 dni przybrał 460g, co oznacza, że waży już 6500:-)

Ach, jak dobrze mieć cycki - to takie wygodne: zawsze pod ręką i w odpowiedniej temperaturze;-)

reklama
YYYY
Tusienka a co na to pediatra? Bo chyba twój synek jest "strasznie wysoko" w siatce centylowej?
Mi pediatra powiedziała że Filip ma lekką nadwagę, a ma już ponad 3 miesiące ;-) No ale przecież dzieci nie możemy głodzić :-D

Jeśli chodzi o karmienie piersią to właśnie doszłam do wniosku, że mogłabym zostać zawodową mamką;-) - ważyliśmy dziś Benia i okazało się, że w ciągu 11 dni przybrał 460g, co oznacza, że waży już 6500:-)

Ach, jak dobrze mieć cycki - to takie wygodne: zawsze pod ręką i w odpowiedniej temperaturze;-)
U nas tak samo :tak::-):-):-)
Z tym, ze ja bym chyba cudzego dziecka karmic moim cycem nie umiala:sorry2:

YYYY
Tusienka a co na to pediatra? Bo chyba twój synek jest "strasznie wysoko" w siatce centylowej?
Mi pediatra powiedziała że Filip ma lekką nadwagę, a ma już ponad 3 miesiące ;-) No ale przecież dzieci nie możemy głodzić :-D
Monika u nas lekarka powiedziala ze wszystko jest idealnie :tak::-)

Monika mój Benio już przy urodzeniu był ponad siatką (miał 5200), więc gorzej by było, gdyby nagle spadł do samego środka:sorry2: Poza tym ostatnio gdzieś wyczytałam, że dzieciaki pędzone na samym cycu nie miewają nadwagi...

AAAA to wszystko tłumaczy :-D. A niech rosną te nasze dzieciaczki :-D
Byle nie były jak mój brat cioteczny który ma 3 lata i waży 25 kg i nosi ubrania w których mój chrześniak chodził jak miał 6-7 lat :szok:

hmmm z wagą to chyba przesadziłam :-D bo to jego brat tyle waży ale w ubraniach dla 7 latków naprawdę chodzi. Jest gruby jak jasna cholerka :-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
U nas też karmienie wspaniałe, byliśmy u pani doktor, gwiazdka przybrała za 4 tygodnie równy 1 kg :-D jestem z tego powodu bardzo szczęśliwa :-) w ogóle te dzieci trzymają mnie przy życiu :tak:

witam dziewczeta ;)
odkrylam ta stronke dzisiaj i bardzo mnie wchlonela!!! jak tylko znalazlam chwilke to czytalam ;:-) nie mialam czasu przeczytac wszystkiego bo jestem raczej zajeta mama! nie mam za bardzo pomocy przy malym :-(
mam wiele pytan i malo odpowiedzi :/ moje pierwsze glowne pytanko to takie a mianowicie ile wasze dzieciaczki spia?????????? bo nie wiem czy on jest glodny czy moze cos innego mu dolega moj dzien wygladal tak maly od godz 13 do godz 18 spal z 40 min nie wiecej i w tym czasie karmilam go z 6 razy dzien jak dzien ale nocki mnie zabijaja:baffled: kilka dni w stecz nie bylo tak zle dawalam rade bo jak poszedl spac o 23 to pierwsze karmienie bylo ok 3 a nastepne przed 6 ale teraz budzi sie co dwie godziny na mleczko:szok: mysle zeby dac mu mleko modifikowane ale nie jestem za bardzo przekonana a po drugie kiedys probowalam dac mu butle i nie chial dlawil sie dusil i zjadl moze przez 20 min moze 20 ml:dry:
jestem wykonczona i chyba zaczynam lapac depresje!!!
i rano po karmieniu o 6 jest przerwa pol godz gdzie zdazy zasnac w tym czasie zaczyna sie kolejna walka godzinna!!!! krzakanie prawie plakanie mahanie nozkami rekoma do puki nie pojawi sie kupka:wściekła/y: i pozniej jest troszke lepiej nie na dlugo bo znow pora cyca!!!! i tak w kolko
dodam jeszcze mlody skonczyl w sob 11 tyg
co myslicie??? powiedzcie cos;-) a jeszcze jedno nie wiem jak maly z waga teraz ale ostatnio jak byla polozna to przez tydz przybral 9 gramow!!!!! mial byc pod obserwacja i nikt do tej pory sie nie zjawil a bylo to jakies 3 tyg temu!!!!!jutro zadzw i moze ktos zjawi sie we wtorek to bede wiedzie

Ostatnia edycja:
Poul mysisz koniecznie kontrolowac wage Malenstwa, u nas bylo podobnie... Mala prawie nie sypiala, poczatkowo dostawala piers i mleko modyfikowane - ale mialam dosc mleka wiec odstawilismy butelke - ale zaczelismy kontorolowac wage no i dzis okazalo sie, ze Mala za malo przybiera na wadze - lekarz zalecil nam dokarmianie na razie tylko 150 ml dziennie no i kontrola za dwa tygodnie czy bedzie ok, czy moze potrzebuje jeszcze wiecej mleka modyfikowanego.
Takeze moze wybierz sie do przychodni i sprawdzaj wage Dzieciatka wtedy bedziesz wiedzala co robic - bo cala reszta Twojego opisu jezeli chodzi o zachowanie Malenstwa to tak jak u nas.

jutro mam wizyte health wizytor wiec wszystko sie okaze niestety nie miwszkam w polsce i z waga nie jest tak jak u nas ostatnio bylam w przychodni i niestety nie bylo komu go zwazyc:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ja rowniez mam full w moich ze tak powiem CYCUSZKACH :-D i dlatego szczerze nie chce mi sie przechodzic na inne mleko bo to pelne rece roboty!!!
ostatnia waga malego z dnia 21.07 to 5.340 mam nadzieje ze bedzie lepiej jesni nie to nie bedzie wyjscia!!!! mleko z puszki:-(
a wczorajsza noc tez mi sie udala od 23do 5 rano maluszek spal :rofl2: trzymam kciuki za jutrzejszy dzien
pozdrowionka i milego popoludnia zycze:blink:

reklama
jutro mam wizyte health wizytor wiec wszystko sie okaze niestety nie miwszkam w polsce i z waga nie jest tak jak u nas ostatnio bylam w przychodni i niestety nie bylo komu go zwazyc:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ja rowniez mam full w moich ze tak powiem CYCUSZKACH :-D i dlatego szczerze nie chce mi sie przechodzic na inne mleko bo to pelne rece roboty!!!
ostatnia waga malego z dnia 21.07 to 5.340 mam nadzieje ze bedzie lepiej jesni nie to nie bedzie wyjscia!!!! mleko z puszki:-(
a wczorajsza noc tez mi sie udala od 23do 5 rano maluszek spal :rofl2: trzymam kciuki za jutrzejszy dzien
pozdrowionka i milego popoludnia zycze:blink:

Dowiedz sie gdzie przyjmuje HV ( napewno maja takie miejsce), przewaznie wazenie i mierzenie dzieciaczkow jest raz w tygodniu. Wtedy bedziesz bardziej mogla obserwowac jak przybiera na wadze. ;-)

Do góry