reklama
Anusia-ja zakończyłam karmić 1,5 miesiąca temu... Ale zaczęłam ograniczać karmienie już w październiku-najpierw zrezygnowałam z jednego dziennego, później z następnych, aż na końcu nocne i wieczorne;-) Muszę powiedzieć, że poszło bezboleśnie, ale chyba dlatego, że trwało to tak długo... Każde karmienie zastępowałam innym posiłkiem i Basia się odzwyczaiła:-)
Monika K-W
Fan(ka)
ja tez jeszcze nie rezygnuje poczekam do lata, tak myslam zeby na lipiec jakos juz przestac karmic bo moja siostra ma wesele i chciala bym jakas fajna sukienke zalozyc a to to bedzie klopot
Madziallenka
Optymistyczna
My też się jeszcze karmimy, ale mała się chyba sama powoli odstawia...;-)
szmina
mamusia Emilki i Filipka
dziewczyny ile u was w sumie mlecznych posilkow na dobe? u nas tylko 3 tzn rano kaszka,potem jakis deserek i przed spaniem butla czasem ale rzeadko w nocy butla...nie za malo tego mleczka?ide gdzies poczytac
reklama
pysia25
Mama Natalii i Mateuszka
To może u nas za dużo mlecznych posiłków...
Nacia pije w nocy ok. 170-200ml, potem rano między 8 a 9 ok. 150, czasem więcej, potem w kaszce 3 miarki mleka (o 12), potem o 16 wypija od 150 do 210ml, no i na końcu o 20 znów 3 miarki w kaszce.
W sumie mleka jest ok. 500ml w płynie i 2x3 miarki do kaszek na gęsto.
Nie wiem już, jak to jest, bo mi dr mówiła, że 2 posiłki mleczne po 250m l powinny być, ale ja się boję, że wapnia będzie miała za mało (wiadomo, budulec kości itp.), no i ona mało soczków pije, więc daję tyle.
Nacia pije w nocy ok. 170-200ml, potem rano między 8 a 9 ok. 150, czasem więcej, potem w kaszce 3 miarki mleka (o 12), potem o 16 wypija od 150 do 210ml, no i na końcu o 20 znów 3 miarki w kaszce.
W sumie mleka jest ok. 500ml w płynie i 2x3 miarki do kaszek na gęsto.
Nie wiem już, jak to jest, bo mi dr mówiła, że 2 posiłki mleczne po 250m l powinny być, ale ja się boję, że wapnia będzie miała za mało (wiadomo, budulec kości itp.), no i ona mało soczków pije, więc daję tyle.