reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko O Karmieniu Piersia I Butelka

Kasiu, jest NAN 3, na opakowaniu jest zapisane, że można podawać od 9. m-ca, nie wiem, czy mogę dawać sama, czy najpierw udać się do pediatry.

reklama
Naprawde jest? To cos musialam przeoczyc. A moze faktycznie... Tylko ze ja daje HA i pewnie nie ma Ha i dlatego mi sie ubzduralo ze wcale nie ma. Ania nie wiem jak Ty ale ja bym pediatry nie pytala. A co on/ona niby zrobi? Nic przeciez. Nie bedzie go jakos szczegolnie badal czy cos... Ja jak probowala przejsc z Ha na normalne mleko to sama, nie przeszlam, to fakt, ale to troche przez to ze mala byla w szpitalu. Teraz jak bede zmieniac mleko to sama :tak:. Najwyzej jak pojde kiedys do pediatry to powiem ze zmienilam:tak:.

Kochane powiedzcie mi, te które jeszcze karmią piersią, ile razy karmicie dzieciaczki piersią w ciągu dnia czy nocy, i czy jest ona traktowana jako jeden z posiłków czy dodatek??:confused::-)
Ile mleczka powinno spożywać 9 miesięczne dziecię?

No Niczko nistety taki dzień pewnie i u nas nastąpi....:-(
No ale trzeba się z tym pogodzić - znaczy się duży z niego chłopak!!!:-D

madzialenko my jeszcze cycusiamy.............ok 17 pozniej 19 przed kapiela i w nocy ze 2 razy .............jesli nawet w nocy nie wstanie to na spiaco biore go przed wyjsciem do pracy jak wstane wiec ok 6..........

czyli reasumujac wychodzi okolo 4 razy

Yhmmmm... to zostało jeszcze troszkę cycusiowych maluszków! :-D:-D:-D
Ja tak pytam, bo zastanawiam się czy to dla dziecka jest jeszcze jakiś posiłek, czy tylko np. popicie obiadku?:confused::confused::confused: No i ile z tych cycusiów wypijają, czy tam jeest wystarczająca ilość mleka dziennie. My jemy cycy rano, ok. 15 i ok. 20 w nocy już raczej nie...

reklama
Dziewczyny te karmiace cycem, bo może nie doczytałam, jak poszło u Was zakończenie karmienia? Z tego co mi się wydaje to Niczka i Majkam zakończyły. Ja bym chciała za jakieś 2 tygodnie (tak sobie zaplanowała), ale nie wiem co Alicja na to:dry:. Szczerze mówiąc już nie bardzo pamiętam jak to było z Olą, chyba tak w miarę bezboleśnie, ale nie pamiętam...

Do góry