reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko O Karmieniu Piersia I Butelka

KASIU - no wlasnie...tylko u nas nie ma wysypki takiej jak przy skazie.....Cos sie pojawilo a policzkach - dotychczas zadnej wysypki nie bylo.....Ale ponoc przy skazie bialkowej wysypka wyglada inaczej - nie wiem, nie znam sie...
A kupki u Basi byly normalne...czy tez jakies dziwne?

A tarczyca tu nie ma zadnego wplywu :no: Lekow nie biore - mialam odstawic po porodzie i w 6 tyg po zrobic badania....A nawet jak sie bierze to tez nie wplywa w zaden sposob - bo to jest po prostu uzupelnienie hormonu, ktory u zdrowych osob wystepuje normalnie.....

A u nas dzis...juz sama nie wiem - 2 dni po sztuczniaku wydawalo sie ok.....dzis od 4 w nocy znow jakby gorzej :-(
Do lekarza szlam z mysla, ze jesli to skaza.....to hmmmm....moze faktycznie zaczne jesc tylko marchew, ziemniaki, ryz i indyka....przynajmniej schudne :dry::unsure::oo2::hmm:
No ale po wizycie tak....
Faktycznie jakos dzis gorzej malemu.....bo ladnie zaprezentowal pani dr jak sie zachowuje.....Lekarka stala jak wryta i nie wiedziala nawet co powiedziec :baffled: (przynajmniej takie mam wrazenie)...
Krostki na buzi to nie alergia - raczej tradzik niemowlecy....
Zachowanie Filipa, jego wyglad i moj opis do skazy bialkowej nie pasuje wg pani dr......zreszta powiedziala ze po odstawniu chociazby tylko mleka powinna byc jakas - chocby mala poprawa, a nie bylo......No i mowi ze nie trzeba stosowac diety bardzo restrykcyjnej...jesli je sie rzeczy lekkostrawne to maluch nie powinnien sie az tak zachowywac, tym bardziej po wykluczeniu nabialu... :sorry2:
Na kolki tez to nie wyglada - wg pani dr kolki to nie cala dobe i nie pare sekund po karmieniu...i po np odbiciu powinno byc lepiej - a nie jest.....No i te specyfiki powinny choc troche dolegliwosci lagodzic...
No i kupki faktycznie nie takie jak byc powinny....
Ogolnie rzecz biorac nie wiadomo :dry: - nietolerancji laktozy nie mozna wykluczyc..a nawet jest to najbardziej prawdopodobne...Dostalismy zalecenie podawanie Bebilonu niskolaktozowego.....i mamy obserwowac....
Jak to powiedziala pani dr - karmienie naturalne nie zawsze jest takie naturalne :sorry2:, w okolo 10% przypadkow okazuje sie ze pokarm matki wcale ne jest taki najlepszy.....
I badz tu czlowieku madry i pisz wiersze....................:crazy:

Bebilon kupilismy....cene ma niezla :baffled: Ale mam nadzieje ze pomoze.....bo teraz wieczorem znow byla jakas masakra...mialam ochote wyc razem z Filipem :-(
No nic, zobaczymy.....

Ostatnia edycja:
reklama
ZOSIU - mamy podawac Bebilon niskolaktozowy...i obserwowac.
Mam nadzieje ze bedzie poprawa...a jesli nie to prawdopodobnie trzeba bedzie wyprobowac mieszanke calkowicie pozbawiona laktozy....
Dr widzac zachowanie Filipa zasugerowala, ze nie warto katowac dziecka.....
Ja jeszcze do konca nie wiem co zrobie...tzn mieszkanke zaczne dawac i jesli faktycznie malemu bedzie lepiej to dam sobie z cycem spokoj....:sorry2:

Anetko-mam nadzieję, że sytuacja się unormowała po tym Bebilonie niskolaktazowym i że w tym tkwiły te bóle brzuszka:tak: Jeżeli chodzi o kupki Basi to były normalne, choć rzadko kiedy się pojawiały:sorry2:

anetko a na bebilon nie dostalas recepty???????????jak skonczylam karmic cycusiem a Igorek nie mogl pic zwyklego mleka to tez dawalam malemu bebilon i zawsze dostawalam recepte i kupowalam w aptece za okolo 9pln.....

anata aż się wierzyć nie chce Ty walczyłaś tak o pokarm a tu takie rzeczy że mleko matki wcale nie jest najlepsze:confused::confused::sorry2: dziwne to wszystko ale oby małemu przeszło po tym bebilonie:tak:

to teraz tudne pytanie - co mam zroic z Igorasem ktory nie chce jesc obiadow???????????????????????????????????????? pomocy moja cierpliwosc sie konczy :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

smart mysle ze wyluzowac,nic na sile,odczekac:tak:tez mielismy taki okres ze przez 2 tyg obiadki nawet te ulubione dania byly bllee:-D:tak:teraz juz wszstko ok.

reklama
SMART ewka tez obiadow nie je ostatnio, cos tam skubnie, ale jak zaspokoi pierwszy glod to koniec, wszystko inne je jak zawsze, tylo obiady beeee, na razie olewam sprawe :tak:

Do góry