reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko O Karmieniu Piersia I Butelka

Moniko to swietnie !!!!!!!
Dzielna z ciebie kobitka :-), A Alunia super coreczka !!!!:tak:
Ja nadal karmie Julka, ale ostatnio coraz mniej, w nocy Julek spi bardzo dobrze i nie chce tak czesto cycusia moze niedlugo sie calkowicie odzwyczaji:-)

reklama
Koral zycze ci tego serdecznie, ja Ali wytlumaczylam ze cyusie sa chore i chyba zrozumiala:tak:A stopniowe odstawianie juz mielismy od jakies czasu, ale to nie dzilalo, wiec trzaba bylo definitywnie. Ale moze to dobry poczatek u Ciebie na całkowity koniec.:tak:;-):-D

MONICZKO - bardzo sie ciesze, ze jest coraz lepiej, no i ze z Aluni taka madra dziewczynka :-):tak:
A te leki Bromergon i Bromocorn to to samo :tak:

Wiecie co.....a ja sie zastanawialam i chce zaczac juz teraz w ciazy przygotowaywac sie do karmienia.......bo chcialabym bardzo zeby nie skonczylo sie tak jak poprzednio :sorry2: Wyczytalam ze sa takie nakladki korekcyjne firmy Medela, ktore nosi sie juz w ciazy i one niby "wyciagaja" brodawki....Slyszalyscie moze cos na ten temat?
Poza tym moze potem na poczatku powinnam karmic przez te oslonki silikonowe.....:dry:

Anetko jesli chodzi osłonki silikonowe to stanowczo odradzam. Ja mialam je jak mnie strsznie bolały bodawki w czasie karmienia, ale to potem bylo jeszcze gorzej, bo Ala zaczela coraz gorzej ssac i coraz bardziej mnie bolalo:-(
A jesli chodzi o te wkaldki modelujace to moze byc dobry pomysl. Ja bym ci jeszcze polecala maść Maltan jest badzo dobra mozna juz w czasie ciazy smarowac sobie brodawki i ona przygotowuje do karmienia. a pozatym jak mialam w piersiach zaduzo pokarmu to polozna kazala mi troszke scignac zeby piersi sie zrobily mieksze wtedy Ali bylo łatwij chwycic, bo pamietam ze mowilas ze trudno było Kubusiowi przyssac sie do "piłki":tak::-D

Dzieki MONICZKO - a ta masc Maltan to ma jakos hartowac, czy o co chodzi? Musze jej poszukac :tak:
Ja jak karmilam to tez tak robilam ze najpierw troche mleka sciagalam, poza tym mialam zalecenie zeby przed kazdym karmieniem lekko ciagnac brodawki, zeby bardziej sterczaly, troche rozgrzewac - ale to nistety nie pomoglo :-(

Tak Anetko ta maść uelastycznia, hartuje, jest przeciwzapalna i bardzo ładnie leczy. żadna mi nie pomogła a ta tak. zawiera glukoze co powoduje ze maluch chetnie ssie i ładnie łapie brodawke, dlatego tez nie trzaba jej zmywac przed karmieniem, tylko nadmiar wytrzec. Ja wyciągałam brodaki juz od 7 miesiąca ciaży:-D:tak:

Anetka, Monika-ja też używałam Maltanu, ale dopiero po porodzie:tak: Co do nakładek czytałam, że można ich używać od 6 miesiąca ciąży:-)

reklama
Do góry