reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko O Karmieniu Piersia I Butelka

No 1 dzien nie karmienia za mna:tak:Ala zachowuje się zaskakująco dobrze. jak z rana wczoraj jej pokazlam ze cycusie sa chore i juz nie bede jej dawala, to poszlismy na dlugi spacer. A ptem ładnie zjadla obiad, dlugo bawila sie z mezem. Usnela o 20 i 22.30 przebudzila sie i wtedy chala cyca i troche zaczela sie zanosc z placzu. mlekanie chciala. Wkoncu jej dalismyu Viburcool i usnela ze mna w łozku troche jescze poplakiwala, ale juz nie obudzila sie cala noc do rnana. Wstala 6 i zaprowadzila mnie o 7 do kuchni zebym jej jesc dala.:szok: Gorzej jest ze mna. Po tych tab spadlo mi cisnienie ze prawie zemdlalam. Caly czas mnie mulilo i w nocy wymiotowalam. Tylko nie wiem czy po tab czy moze popomidorze. Bo teraz juz jest dobrze. Tylko strasznie mnie boli prawa piers, bo juz jest kwadratowa od pokarmu, tyle go mam:-:)no:,lewa w lepszym stanie bo zawsze tam mialam mniej pokarmu a Ala i tak ostatnio wolala jesc z prawej:tak::-D Dzwonilam do poloznej nie pozwolila mi ani kropli odciagnac tylko przykladac altacet i mocno sie sciakac 2 bandazami. Kurcze pewnie gdyby nie te imprezy okolicznosciowe to bym napweno jeszce pokarmila,ale chyba i tak dlugo wytrzymalam, biorac pod uwage te moje nieszczesne 8 zapalen persi;-)
Pysiu ja tez raczej nie mam duzych piersi i rodzilam przez cc. Wiec nastepnym razem napewno bedziesz karmic dzidzie. Powodzenia:tak::-)

reklama
MONICZKO - a jakie tabletki dostalas? Bromergon? Po tych lekach sa niestety takie akcje....ja tez zaslablam i wymiotowalam po nich :baffled:
Wiesz....mnie to sie wydaje, ze nie powinnas calosci odciagac owszem, ale troszke zeby cycusiom ulzyc i zeby nie zrobilo sie zapalenie to tak :tak: Ja tak robila i pokarmu bylo coraz mniej az zanikl calkowicie.

Wiecie co....wychodzi na to ze wlasnie malymi piersiami latwiej wykarmic :sorry2:
Ja mam spore piersi.....z mlekiem byly jeszcze wieksze i do tego okragle jak pilki.....a brodawki male.....no i Kuba nie umial sie dobrze przyssac dlatego tak mnie zmasakrowal......w sumie sie nie dziwie - sprobujcie sie przyssac do pilki :dry:

Anetko ja dostalam BROMOCORN (bromocriptini mesylas) nie wiem czy to jest to samo:no: Kurcze i nie wiem co z tym odciaganiem, bo mnie bardzo boli i boje sie walsnie ze znowu cos bedzie:-(fakt ze nie ciagnie mnie spod pachy jak przy zapaleniu i piers jest blada. Zobaczymy:tak::-)

no niestety byłam u gin.:szok::wściekła/y: No jak zobaczyla ta piers to powiedziala: o matko!!:szok: Nietety zaduzo mialam jednak pokarmu w niej i zaczeło sie robic zapalenie. Dostalam antybiotyk i mialam od nowa sciagnac do cna i zrobic na nowo oklad i bardzo mcno sie scisnac tak zeby juz nic nie moglo napłynac. Siedzialam dlugo w wannie z woda ciepla az wkoncu sciagnelam caly pokarm. Troche laktatorem, troche recznie. Jakis byl taki dziwny niebieskawy:nerd: Mam nadzieje, ze juz bedzie dobrze.:tak: Kurcze caly czas czulam, ze cos jest nie tak:-:)-:)-(
A moja Alunia jest kochana wogole sie nie pcha do cyca tylko ciagle mnie caluje i sie przytula. A jak wyszlam od lekarza i sie poryczalam to wziela mnie za reke uwierzycie??:szok:

:szok:Moniko , Kochana. Trzymaj sie. tak mi przykro. A Ala niesamowita i jaka opiekuncza ;-), super :-):tak:.
Dobrze, ze posluchalas instynktu i poszlas do ginki

Pysiu ja mialam/mam male cycuchy i to nie byl zaden problem. Moze faktycznie to ze mala dostala butle duzo zlego zrobilo, ale wiem ze tak robia w szpitalach grrr moja kolezanka dowiedziala sie ze jej dziecku daja butle jak sie zapytala ze nie chce jesc, a lezalo duzo pod naswietlaniem (zoltaczka), a pielegniarki jakby nigdy nic powiedzialy ze dokarmiaja:no:, ale wierze ze u ciebie przy nastepnym dzidziolku bedzie dobrze.

u was butla piguly dokarmialy, a moj w drugiej dobie dostal goraczki z glodu, bo po cesarce jakos te moje piersi obudzic sie nie chcialy i kazaly dziecko trzymac przy piersi 24h na 24h. Dopiero ta goraczka doprowadzila do oswiecenia a moze on glodny i daly mi nawet nie mleczko cos takiego bardzo wstepnego juz nie pamietam nazwy. Ale z nakazem ze jesli chce karmic to tylko cyc i to ciagle...Efekt taki, ze pod koniec czwartej doby mialam juz rany na piersiach i dostawiajac mlodego przy jego pierwszych zassaniach wylam jak bubr. A mleko pojawilo mi sie na dobre po prawie dwoch tygodniach....

Moniko - ujjj az dreszcz przeszedl biedna Ty jedna, masz z tymi piersiakami probleby, trzymaj sie dzielnie, dobrze, ze taka opieke w coreczce masz, poglaszcze, za raczke potrzyma przytuli.... toz to anioleczek !!!

Moniczko trzymaj sie :tak:a Alunia jest kochana :-)
Pysiu wierze w to ze kolejna dzidzie uda ci sie karmic cycusiem :tak::-)

Ja wlasnie Anetko mialam tak jak ty takie cycuchy jak balony i nikodem nie umial sie dossac...ale ja to tez pokarmu nie mialam wcale prawie i juz w szpitalu malego dokarmiali modyfikowanym ale przez szczykawke.

ojoj monisia nacierpialas sie z tymi swoimi cycusiami bardzo bardzo ale oplacalo sie:-DAlunia tyle czulosci i milosci wyssala i teraz to procentuje:-D:-):tak:sciskam mocno i zycze zeby juz bylo ok:tak:

ja tez nie mialam problemow z karmieniem:tak:polozna byla w szoku jak zobaczyla ze sobie obie tak super radzimy:tak:tesknie za tymi chwilami:tak:zmykam bo zaczynam sie wzruszac...

reklama
Dziewczynki dziękuję za słowa otuchy i wsparacia:tak: Naszczescie wszystko juz jest dobrze, piersi miekkie i nie boli. Mleczko tylko troszke naplynelo. Cały czas chodze mocno scisnieta i widac rezultaty. Antybiotyk i bromocorn tez chyba działaja:tak:Moja Alusia wogole sie nie pcha do cyca a dzis spala cala noc bez pobudki, no bo co sie budzic jak juz cyca nie ma, a butelki nie chce:tak::-):-)Pije wylacznie z niekapka lub kubeczka i ładnie je:-);-):tak:

Do góry