reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko O Karmieniu Piersia I Butelka

reklama
anetka tez sie ostatnio skarzylam ze Emilka budzi sie w nocy i bardzo glosno domaga sie butli:tak:potrafi wypic o 3-ej 250 i za godz kolejne tyle:szok:myslalam ze to przejsciowe ale ona albo sie nie najada kolacja albo lubi ssac smoka tego z butelki bo w ciagu dnia nie daje jej niczego ze smoczkiem...wczoraj zmenilam nasz sposob jedzienia i Emilka przespala cala noc chociaz z zasnieciem byl problem bo tez domagala sie flaszki:tak:teraz rano zamiast kaszki daje slodka buleczke z konfiturami i kubek mleka a na kolacje zamiast butli daje kaszke:tak:w sumie to Emilka je 2 kolacje bo chlebus ok 18 a butle dostawala krotko przed <spaniem a teraz daje kaszke:tak:zobaczymy czy sie dzisiaj sprawdzi:tak:

uff ale sie rozpisalam

SZMINKA - mam nadzieje ze zmiana w menu sie sprawdzi....

Kuba niestety w ogole nie chce ostatnio zadnego pieczywa :-( Wiec nie moge go wprowadzic jako osobny posilek...
No i u nas jest troche inny problem....bo Kuba wypija tego mleka malutko na raz...i dlatego potem sie domaga......Gdyby wypil 250 to napewno nie bylby glodny.....no ale co kiedy on wypija 90 ml i wiecej nie chce......a potem za niedlugo ryczy :baffled:

I tak sie wlasnie zastanawialam czy nie sprobowac dac mu normalnego krowiego mleka, zageszczonego kleikiem - w butli.....Moze bardziej by mu odpowiadalo.....
Podobno po roku juz mozna probowac....A jako dodatek mu dawalam, albo np budyn na krowim gotowalam i nic mu nie bylo....
Co myslicie? Takie z kartonika normalne moze byc?

I tak sie wlasnie zastanawialam czy nie sprobowac dac mu normalnego krowiego mleka, zageszczonego kleikiem - w butli.....Moze bardziej by mu odpowiadalo.....
Podobno po roku juz mozna probowac....A jako dodatek mu dawalam, albo np budyn na krowim gotowalam i nic mu nie bylo....
Co myslicie? Takie z kartonika normalne moze byc?

aneta rozne opinie ale mysle ze mozna tylko nie wiem jakie lepsze tzn czy z mala zawartoscia tluszczu czy te 3,5?te 1,5 smakuje jak woda i w porownaniu z modyfikowanym nie jest slodkie wiec nie wiem czy posmakuje Kubie:tak:ale dobre jest mleko sojowe:tak:geste i ma rozne smaki:tak::-D

no kochane.. ja juz daje mojej malej mleko normalne, krowie z kartone.. z prostej przyczyny.. bo tu trudno dostac modyfikowane :szok: no nie ma i koniec... znalazlam NAN to dla 8 miesieczniakow ale dla starszych juz zadnej obcji.. w korei mialam mega duzy wybor a tu zero.. tu sie daje normalne...

dostalam od pielegniarki ksiazeczke o diecie dla roczniaka i pisza zeby dawac tlustem mleko 3,5% i prawdziwe maslo 80% tluszczu bo maluszek potrzebuje wiecej niz dorosly...

i jeszcze mnie wkurza ze nie maja takich kaszek co do mleka sie dodaje tylko wszystko juz mieszanka do wody i tak jakos dziwnie...

mialam troche stresa na poczatku i w koncu m mowi do mnie- kochanie czy myslisz ze szwecja jest w tyle za innymi krajami czy moze jednak to kraj rozwiniety..? no to sie wyluzowalam bo ludzie dookola sa zdrowi, zyja srednio po 80 lat to moze jednak wiedza co robia :dry:

Poczytalam to co wkleila SAMI.....i w polowie mi sie odechcialo :szok:
Ja piernicze.......Juz to widze ze Kuba do prawie kazdego posilku bedzie wypijal szklanke mleka :sorry2: szklanka to 250 ml....on jako osobny posilek tyle nie da rady wypic, a co dopiero przy okazji............:dry:

Wiecie, ja to mam troche takie wrazenie, ze te zalecenia odnosnie podawania modyfikowanego mleka do 3 roku zycia - to jakes dzialania marketingowe....zeby firmy proukujace te mleka mogly zarobic ;-)

W kazdym razie......zastanowilam sie.....i zastosuje metode SZMINKI.
Rano nie dalam kaszki - dam wieczorem....Na sniadanko zjadl troszke jajecznicy i kawaleczek buleczki (chleba nie chce)............tylko troche mnie to dreczy, bo wydaje mi sie ze sie nie najadl....No nic zobaczymy.....A krowie mleko i tak chyba wyprobuje :tak:

Anetka ja to wkleial mbo pytalas sie o mleczko a mialam to w ulubionych ;-)
Ale ja tez uwazam ze juz spokojnie mozna krowie dawac i tez chce sprobowac :tak:

aneta no ja tez to przeczytalam i mysle ze ktos lekko przesadzil:tak:tyle mleka i to do kazdego posilku:szok:ja sama ledwo na raz szklanke wypije a co dopiero takie dziecko:tak:a co do sniadan to tez nie wiem czy Emilka sie najada bo teraz wyjada albo sam dzemik a chlebus wyrzuca albo tylko szynke :tak:no ale jak nie wola za 20 min tzn ze cos tam podjadla:tak:
mktosia no wlasnie szwedki piekne "zdrowe"dziewczyny:-p:tak:wiec na pewno wiedza tam czym karmic:-D

reklama
No i wczoraj wieczorem nie bylo butli tylko kaszka z lyzeczki. W ogole to jest bardzo ciekawe ze mleka wypije zwykle wieczorem 90-120 ml, a kaszki zjadl tyle co zawsze rano, czyli na 180 ml wody :sorry2:
Po takiej kolacji obudzil sie dopiero o 3, wypil 150 ml mleka i pospal do 8 - super.....Tylko wtedy juz nie wypil butli, tylko zjadl sniadanko o 9...........I znowu mam stres ze za malo mleka wypija :dry:

Do góry