reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko O Karmieniu Piersia I Butelka

reklama
Kasirko ja karmie tylko cycusiem
Monika K-W ja jak mialam za duzo pokarmu to sciagalam tylko troszke, recznie, zeby poczuc ulge w cycu, najlepiej pod prysznicem. A po drugie to moze zmniejsz troszke ilosc picia jaka wypijasz w ciagu dnia, no chyba ze juz pije malo.

Aneta o ile dobrze pamietam to ja wlasnie bralam ten bromergon czy jak to sie tam nazywa i calkiem dobrze mi bylo. Tyle ze ja to juz po scianach chodzilam od bolu cycow wiec moze mi sie wydaje ze te tabletki dobrze znosilam ;-).

Mnie to nawet lekarz, ktory je przepisywał, powiedział zebym sie nei zdziwila bo one zwykle sa zle tolerowane i bede sie źle czuła :confused::sorry:

Nata tez ma swoje gorsze i lepsze dni :confused:. Ostatnio zjada tylko 3 posilki mleczne, gdzie mleko jest płynne. O 8 rano je tylko 100 - 120ml, potem ok. 15 wypija sporo, bo 210ml, no i przed samym snem, ok. 23.00 też ponad 200, ale to też zależy od dnia. Czasem są dni, że wypije tylko 440ml:-:)-(, przez cały dzień (tak było w niedzielę), za to dziś nadrobiła:tak:. Dlatego podaję jej do pzedpołudniowego posiłku, ok. 11 (deser) 70ml kaszki ryżowej lub kleiku kukurydzianego (2 miarki mleka) no i popołudniu do zupki tak samo, tylko że daję puree ryżowe misiowy ogródek (tez na 2 miarki mleka):shocked2::-p. Ale martwię się, że za malo płynów pije, bo jak jest zimno, to też nie chce soków, a skoro zjada bardziej gęste posiłki, to powinna pić, a ona nie chce...:-:)dry:

Pysia moj Nikodem tez niechce pic zadnych soczkow i herbatek :dry:
Ale za to mleka pije ostatnimi czasy bardzo duzo :-) jakis taki apetyt ma duzy ostatnio - rosnie mi dziecko :tak:

widze ze nie tylko u nas klopoty z jedzeniem:tak:ja juz napisalam o Emilci strajku na innym watku....mam nadzieje ze dzisiaj apecick dopisze....poki co zjadla 2 cycki:tak:sama sobie druga wziela:szok:tak szrpala moja pizamke az sie dostala hihi spryciula...

reklama
Szminka a to ci Emilka sprytna dziwczynka :tak::-) no i mam nadzieje ze dzisiaj apetyt bedzie miala lepszy coreczka :tak:

Nam sie skonczyly zapasy mleka z polski co przywiozlam czyli bebilonu a tutaj go niema i kupilam ostatnio mleczko hipp priobiotyczne i synkowi smakuje a tak sie balam bo wiadomo do tamtego sie juz przyzwyczail i mu sluzylo no ale dopiero pije je od wczoraj wieczora wiec zobaczymy jak to bedzie :tak: Ale dzisiaj juz sporo wypil bo od rana 320ml jakos to chyba mu smakuje :tak:

Do góry