reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko O Karmieniu Piersia I Butelka

Moja Alunia tez juz sama sie czestuje cycem a w nocy jak juz ja wezme do karmienia to ide sapac i nawet nie chowam go i ona czasm sobie posysuje. Moj maz to zaobserwowal jak kiedys wstal do pracy o 4 i pozniej mi mowil co ona robi :-D

reklama
:-D:-D:-D:-D monia ,maz pewnie tez by sie chetnie podlaczyl:-D
a ja mlodego karmilam dzis rano o 9 potem poszlam do pracy , pokarmu nie odciagalam bo raz niebylo czasu , dwa nie bylo potrzeby , i jak wracalam do domu kolo 20.30 to poczulam jak mi cyce twardnieja to przystawilam moja ssawke do piersi :tak:
cos mi sie wydaje ze niedlugo konczy sie zabawa z karmieniem:-(

misiaczki kochane... te co maja butelki z aventu- jakich teraz smoczki dajecie?
ma mam nr 4 i juz musze zmienic co nie??? piszcie bo jako piersiowa mama nie wiem co w trawie piszczy albo inaczej, cos mi dzwoni tylko nie wiem w ktorym kosciele,... a ja teraz biore sie za dokarmianko, ide jak nelka bedzie w lepszym nastroju na zakupki

Mktosiu my mamy smoki dwojeczki, do mleczka o normalnej konsystencji. Natomiast przy czyms gestszym, np. kaszka czy cos w tym stylu, to mamy trojprzeplywowy smok.

Wogole to ja daje malej NAN 2 HA, a to mleko jest takie gęstawe, wiec nawet to mleko daje przez trojprzeplywowy. NAN 2 zwykly (konsystencja normalna) daje juz przez smok-dwojke. Nie za bardzo zagmatwalam?

zagmatfalas :-D bo nie wiem co to za przeplywowe cuda sa....
takie podluzne kreseczki zamiast dziurek tak?
wiedze ze neluchna jak pije herbatke przez ta 4 to sie musi troche naprodukowac zeby jej dobrze lecialo, ale z drugiej strony wiem jak ona potrafi ssac bo czasem to mnie az boli :blink:

Ja tak jak Kasia - normalnie do mleczka butelka anent ze smoczkiem numer 2 a jak robie gestsze z kleikiem ryzowym to uzywam trojprzeplywowego i to sa te z kreseczkami wlasnie :tak:

reklama
dzieki dziewczynki, rozumiem ze te przeplywowe kreseczki sa jeszcze mocniejsze nawet od moich 4 dziurek?

u nas to jednak jest za duzo przy mleczku, malutkiej cieknie po brodzie, w sklepie jeszcze nie bylam ale moze wobec tego zmienic na 3 dziurki, czy mam te przeplywowe kupic :confused: juz sama nie wiem

malutka poki co wypila dzis przez caly dzien tylko 20 ml sztuczniaka wiec nie ma stresu z tym kupowaniem

niczka ty sie nie spiesz bo to motanie jest z tym jedzeniem przeciez

kurka.. kupilam mleko sztuczne taka olbrzymia puche, bo mniejszych nie bylo, od 6 miesieca i jest beznadziejne w smaku :no: mam nadzieje ze mala polubi,

jakos mi to dokarmianie mlekiem sie nie widzi, przeciez jak ona mi wypije sztuczniaka to mi sie laktacja o tyle zmniejszy, ale w sumie, niech sie zmniejsza, juz sie nakarmilam przez te pol roku,,,, choc musze przyznac ze lubie to coraz bardziej, jakby dojrzalam do tego, szkoda bedzie odstawiac....

Do góry