reklama
pysia25
Mama Natalii i Mateuszka
Anetka, ja daję małej głównie kleik kukurydziany Nestle, nie wiem już sama, czy ma cukier, bo wyrzuciłam opakowanie, ale jak pójde do sklepu to sprawdze i Ci napiszę.
Nieee no sam kleik nie ma cukru.....tylko te kaszki ryzowe owocowe w torebkach....a powiedz mi czy ten kleik kukurydziany jest biały tak jak ryzowy? I zmienia jakos smak mleka czy nie?....mam go ale najpierw czekam az sie ryzowy skonczy...
pysia25
Mama Natalii i Mateuszka
Anetko, kaszek ryżowych owocowych nie używałąm wcale, bo mają mleko modyfikowane, mam w domu 3 paczki i leżą i kurz zbierają. Kleik ryżowy jest buiały, a kukurydziany zółtawy, nie wiem, jak ze smakiem, ale ja jestem z niego bardziej zadowolona, bo kupy lepsze (już o tym pisałam) no i po wymieszaniu też jest bardziej gładki, a ten ryżowy to mieszam i mieszam i ciągle mi coś nie pasuje :-wściekła/y:
Wracając do smaku, ja nigdy Natce nie daję samego kleiku, bo by i tak nie zjadła, więc mieszam z deserkiem owocowym i wtedy ładnie go je, nawet bardziej, niż ryżowy.A poleciła mi go moja pani doktor.
Wracając do smaku, ja nigdy Natce nie daję samego kleiku, bo by i tak nie zjadła, więc mieszam z deserkiem owocowym i wtedy ładnie go je, nawet bardziej, niż ryżowy.A poleciła mi go moja pani doktor.
PYSIA - kaszki ryzowe nie maja w sobie mleka, tylko mleczno-ryzowe...
A z tymi kleikami ryzowymi to masz racje.....takie malenkie grudki w nim sa pomimo ze mieszam i mieszam Ja kleik ryzowy dosypuje do kazdej porcji mleka.....bez tego to w ogole to moje dziecko byloby chude jak patyk
A z tymi kleikami ryzowymi to masz racje.....takie malenkie grudki w nim sa pomimo ze mieszam i mieszam Ja kleik ryzowy dosypuje do kazdej porcji mleka.....bez tego to w ogole to moje dziecko byloby chude jak patyk
pysia25
Mama Natalii i Mateuszka
Anetka, wiem, że kaszki ryżowe nie mają mleka, a mleczno - ryżowe, jak sama nazwa mówi, mają.
wiki.25
mama kochanych brojków
pysia prosze....jedzenie jest wWiki, możesz mi podac link na to allegro, bo szukałam, i w ogóle nie moge jedzenia znaleźć.
Allegro › Dla Dzieci › Zdrowie i higiena › Karmienie › Pozostałe musisz tylko potem w pisac czego szukasz
a oto link do tych keksikow ### Keksy dla niemowląt od Nestle !!!! (245447296) - Aukcje internetowe Allegro
Madziallenka
Optymistyczna
Dziewczyny to ile dajecie tej kaszki, na ile mleka albo wody??:-)
reklama
pysia25
Mama Natalii i Mateuszka
Madziallenko, ja dałam dziś na mleko bebilon pepti (3 miarki mleka na 90ml wody, wyszło 100 ml gotowego mleka, to wlałam do miseczki)5 miarek kleiku kukurydzianego, a miarki używam od mleka, nie daję łyżką, bo miarkę włożyłam do puszki z kleikiem. Taka miarka ma chyba pojemnośc 4.5 ml. Zobacz, jaka u Ciebie jest miarka po mleku (nie pamiętam, czy karmisz Natalkę piersią, przepraszam )i możesz taką miarką sypać. Taka konsystencja jest chyba OK, bo Natka ładnie je i nie jest tak bardzo gęste, taki krem jak majonez, nie wiem, czy dobrze porównałam, ale tak mi sie wydaje.;-)