reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko O Karmieniu Piersia I Butelka

reklama
Anetka, ja daję małej głównie kleik kukurydziany Nestle, nie wiem już sama, czy ma cukier, bo wyrzuciłam opakowanie, ale jak pójde do sklepu to sprawdze i Ci napiszę.

Nieee no sam kleik nie ma cukru.....tylko te kaszki ryzowe owocowe w torebkach....a powiedz mi czy ten kleik kukurydziany jest biały tak jak ryzowy? I zmienia jakos smak mleka czy nie?....mam go ale najpierw czekam az sie ryzowy skonczy...

Anetko, kaszek ryżowych owocowych nie używałąm wcale, bo mają mleko modyfikowane, mam w domu 3 paczki i leżą i kurz zbierają. Kleik ryżowy jest buiały, a kukurydziany zółtawy, nie wiem, jak ze smakiem, ale ja jestem z niego bardziej zadowolona, bo kupy lepsze (już o tym pisałam) no i po wymieszaniu też jest bardziej gładki, a ten ryżowy to mieszam i mieszam i ciągle mi coś nie pasuje :-:)wściekła/y::no:
Wracając do smaku, ja nigdy Natce nie daję samego kleiku, bo by i tak nie zjadła, więc mieszam z deserkiem owocowym i wtedy ładnie go je, nawet bardziej, niż ryżowy.A poleciła mi go moja pani doktor.

PYSIA - kaszki ryzowe nie maja w sobie mleka, tylko mleczno-ryzowe...
A z tymi kleikami ryzowymi to masz racje.....takie malenkie grudki w nim sa pomimo ze mieszam i mieszam :-D Ja kleik ryzowy dosypuje do kazdej porcji mleka.....bez tego to w ogole to moje dziecko byloby chude jak patyk:sorry:

reklama
Madziallenko, ja dałam dziś na mleko bebilon pepti (3 miarki mleka na 90ml wody, wyszło 100 ml gotowego mleka, to wlałam do miseczki)5 miarek kleiku kukurydzianego, a miarki używam od mleka, nie daję łyżką, bo miarkę włożyłam do puszki z kleikiem. Taka miarka ma chyba pojemnośc 4.5 ml. Zobacz, jaka u Ciebie jest miarka po mleku (nie pamiętam, czy karmisz Natalkę piersią, przepraszam :sorry2::baffled:)i możesz taką miarką sypać. Taka konsystencja jest chyba OK, bo Natka ładnie je i nie jest tak bardzo gęste, taki krem jak majonez, nie wiem, czy dobrze porównałam, ale tak mi sie wydaje.;-):tak::-D

Do góry