reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko O Karmieniu Piersia I Butelka

Wczoraj Natalia zjadła tylko 3 razy mleko, ale za to poszło rano 175ml, około południa 140 i wieczorkiem 210ml:tak:, czyli razem przeszło 500ml, czyli tak jak zawsze. No i jeszcze deser 190g - owoce i zboża, no i moja zupka. Wszystko sie tej Nacie przestawia. No a dziś ok. 5 tez 200ml. Mam nadzieję, że to dobrze:sorry2::-p.

reklama
kurcze a u nas idzie wszystko:tak::-)zupki kaszki deserki!!! duuuzo wcina cale sloiczki wciagnie i sobie przy jedzeniu guga mnaammniam tak jakos to brzmi:-D:tak:acha a co najsmieszniejsze zawsze w polowie jedzenia cisnie kupke hehehe:-D:szok::-)robi wtedy takie komiczne minki i cala czerwoniutka sie robi:tak:no i tez sa plastelinki,czasem mi taki twardy bobek wyleci z pampersika,a im wiecej wysilku tym mniejsza kupka,duze robi z tajniaka heheh...
a my sztuczniaka nie dajemy,ciagle cycus:tak:

No a u nas małe zmiany.....póki co jeszcze nie byłam prywatnie u lekarza, bo M musi przez pracę załatwić ten LUXMED, opłacic abonament itd. Narazie rozmawialam z ekspertem-pediatrą na forum karmienie butelką gazeta.pl. Ta pani doktor potwierdzila mi ze wyniki badan są w normie i doradzila zeby jeden posilek mleczny zastąpic preparatem mlekozastepczym Sinlac z Nestle. No i kupilam ten Sinlac.....moim zdaniem ochyda....ale Kuba juz drugi raz zjadl 180 ml:szok: I kaszki smaczny sen tez zjada 180 ml wieczorem - jak dla mnie to niesamowity sukces :-D
Z mlekiem jest troche gorzej.....ale to zwykle do południa.
No i zastosowałam sie do wskazowek z ksiazki Język Niemowląt i karmimy małego zanim polozymy sie spac....nawet jak Kuba spi to karmimy na spaniu. Tak wiec okolo 20 Kuba zjada sloiczek kaszki przysmak na dobranoc Hipp, potem na spiocha okolo 1 wypija kaszke smaczny sen.....no i spi do rana...tak do okolo 6, a dzis nawet do 6:30. Jestem bardzo zadowolona:tak:

reklama
MADZIALLENKO - Sinlac kalorii ma mniej wiecej tyle samo, ale ma wiecej węglowodanow a mniej tłuszczu niz mleko. To jest po to bo moze zastąpic jeden posilek mleczny (a wartosci takie same - wiec dziecko nie traci na tym ze mleka nie wypilo) - a Kuba jest mało chętny do picia mleka......wiec to taki zamiennik bez straty dla organizmu:tak:

Do góry