reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko O Karmieniu Piersia I Butelka

reklama
anetka no i fajnie, zaczynacie spokojne noce :-)

u mnie ciagle cycus chcialam powiedziec, troszke z 1 sloiczka probowalismy karmic ale tak bardziej dla zabawy... jakos mi sie nie spieszy do tej babraniny :-p

Dziewczyny no to ja mam pytanie odnosnie kupek, nie wiem czy ten watek pasuje ale tu wczesniej byla o kupkach mowa wiec...
Wspominalam ze przeszlysmy na mleko nie HA. Dalam Bebiko kilka razy bo smaczniejsze ale twarda kupka wyszla nam po nim. Postanowilam zostac przy NANie. No i kupka piekna jak zawsze sie udala az tu wczoraj rano "plastus" twardy wyszedl :baffled:. No ale po obiadku ku mojemu zaskoczeniu poszla kupka numer dwa (jajecznieczka, a u nas przeciez zawsze zielone) tylko z domieszka sluzu niestety. Wiem ze to moze oznaczac alergie. No dajemy malej mleko nie HA tylko ze ona zadnych niepokojacych objawow nie ma. Nie ma wysypki, nie boli ja brzuszek (postekiwala troszke no ale jak szla twarda kupa to sie rozumie), spi w nocke jak zawsze czyli objawow skazy nie ma. Zreszta jaby miala miec skaze to by miala nawet po mleku HA. Wiec skad ten sluz? Na razie to bylo tylko raz ale bede obserwowac. No i pytanko: czy u Was tez sie takie kupki ze sluzem zdarzaly?

KASIU - nie bardzo mogę cos doradzic, bo u nas kupek ze sluzem nigdy nie bylo.......Ale za to czasem tez jest taki plastuś, a czasem jajeczniczka......nawet jak ciągle mleko to samo było.....więc nie wiem od czego to zalezy...:confused:

No u nas ta kupa tez pierwszy raz sie zdarzyla. Mam nadzieje ze to tylko incydent. Wyczytalam ze do lekarza z taka kupa tylko gdy to sie powtarza wiec na razie sie wstrzymuje. M twierdzi ze to od tego ze co rusz inne mleko doastawala mala. Bo w sumie bylo Bebiko, NAN HA1, NAN HA2, NAN i tak zmienialam . No zobaczymy...

kasiu mój synek ma prawie ciągle takie śluzowe kupki ale skórnych zmian żadnych w śroodę idę do pediatry więc popytam, tylko ja karmię piersią to nie wiem czy u mnie to morze być skaza czy też nie:sick:

Byłam dziś z Natą u pediatry na kontroli i ważeniu. Nata dostała juz pozwolenie na kolejne mleko. A więc od przyszłego tygodnia wchodzi bebilon pepti 2.:-D:-):laugh2::happy:

pysiu a natala na pewno ma skaze?...... próbowałaś dawać jej inne mleczko?...bo mój mati też niby miał ale pomału przechodzłam na mleko HA a teraz to juz normalne pije i wszystko jest w porządku:tak:...

Hana, takie podejrzenia ma lekarka. Ja tam się nie znam. Nata jak była mała, to były problemy ze skórą, była wysypka na buzi, skorupka za uszami, do tego chory brzuszek, kolka i te sprawy:shocked2::-(. Po zmianie mleka problemy ustapiły, czasem tylko na buzi krostki wychodziły, to smarowałam bepantholem, a teraz, odkąd je też inne rzeczy, to juz w ogóle nic nie ma;-):tak::-D:laugh2::sorry2:. Mi to mleko odpowiada. Nata je akceptuje, cenowo też nie jest źle, bo na receptę tyle co np. Nan (Nan ok. 10zł ale jest go mniej, niż bebilon, więc wychodzi tak samo:tak:). Poza tym, nie chcę, by w przyszłości okazało się, że przez to, że wróciłam do starego mleka, dzieje się coś złego. Zresztą, pytałam lekarki chyba z miesiąc temu, czy wrócić do Nanu lub jakieś inne, normalne dawać, to powiedziałą, ze nie jest to dobry pomysł. Więc tak musi zostać.:cool2:

reklama
a ja to mam do was takie pytanko-wyparzacie butelki i smoczki,miseczke i lyzeczke przed kazdym posilkiem? bo ja tylko od czasu do czasu wyparze przez 5min we wrzatku a tak na codzien to tylko wrzaca woda zaleje na chwiloke butelke i inne akcesori no i gotowe!!!kolezanka to przed kazdym posilkiem wyparza! kurcze cycka nie wyparzalam!:-Dhehehe i Emilka zdrowiotka!:tak::-);-)

Do góry