reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko O Karmieniu Piersia I Butelka

Kasiu mi NAN tez smierdziało ja na wszeki wypadek mam w domku BEBILON bardzo fajne tylko ze ja karmie piersia a mleko mala je jak gdzies musze pjsc bo ja niestey mam takie cycki ze nie da sie bardzo mleka odciagnac:-)

reklama
Ja to dokładnie nie wiem KASIU jak z tym Bebikiem....kiedys gdzies czytalam ze ma od wielu wielu lat tą samą recepturę....ale nie wiem czy to nie taki opowiesci z "mchu i paproci"....:sorry2: Ja mam wrazenie, ze Kubali to Bebiko jeszcze bardziej smakowalo niz Bebilon...

A tak z innej beczki - nadal probuje walczyc ze zwiekszeniem ilosci mleka.....wczoraj Kuba wypil w ciagu dnia tylko 500 ml + zupka jarzynowa + kaszka przysmak na dobranoc z hippa.....i probuje wprowadzis stale pory karmienia, bo ciagle karmilam na zadanie tak jak lekarz kazal.....i taki balagan mamy sw tym karmieniu ze szok:eek: Ale dzis o 9 (4 godziny od poprzedniego karmienia) - Kuba zjadl znowu tylko 90 ml:wściekła/y:

Wiesz co Aneta ale u mnie tez z tym mlekiem to jest roznie. Wczoraj Martyna zjadla tylko 470, deserek i tyle. Dzisiaj tez na razie tylko 60 mamy za soba. Je jak chce i raczej na zadanie bo jakbym ja miala karmic tak jak mi pasuje to by chyba wcale nie jadla. Ale lekarz powiedzial ze jak przybiera to jest ok. Zobaczymy na kolejnym szczepieniu.

No i odpowiedz odnosnie Bebika juz mam. nie mozemy go podawac bo mala zrobila b. twarda kupke. Od rana cos tak stekala, domyslilam sie ze moze kupcia nie chce wyjsc:baffled:. No i potwierdzily sie moje domysly. Wczoraj na noc i w nocy dostala Bebiko, dzis w dzien tez wiec to od tego. Wczesniej takich problemow nie bylo. Wiec chyba NANa przeprosimy. Jak radzicie?

Moniko ja dalam Bebiko nie Bebilon ale to ten sam producent. A co do pojenia to Martyna pije dosc sporo, takze nie wiem czy dawac pic jeszcze wiecej i pozostac przy Bebiku. Chyba jednak nie :no:..

Wiecie co dziewczyny z tymi kupkami to jest roznie u roznych dzieci, wiec trudno powiedziec. Akurat probiotyki z tego co mi wiadomo powinny wplywac na poprawe kupek a nie na zaparcia....Po NAN-ie tez niektore dzieciaki robia twarde kupki ze wzgledy na wiekszą zawartosc zelaza....Wiec naprawde trudno wyczuc jak ktore dziecko zareaguje....chyba trzeba sprobowac i tyle... Kuba poki co reaguje dobrze na mleka. Po enfamilu czasem tez sie zdarzala twardsza....ale tylko czasem, wiec nie wiem od czego w tym przypadku to zalezalo....

A tak poza kupkami......ja to sie zastanawiam czy nie powinnam Kubie stosowac zamiennie kilku mlek......bo on na przyklad to Bebiko wypil bardzo chetnie i to 150 ml......potem Bebilonu tez tak bylo, a teraz znowy gorzej.....moze on woli jak ma urozmaicenie smaku czy co :eek: Tylko czy tak mozna kombinowac.....raz jedno raz drugie....:dry:

reklama
:baffled:A powiedzcie co to u Waszych dzieciaczków jest twarda kupka??? No nic, muszę to jakoś opisać...sorry:szok:. Tzn kupka twarda to taka że się wogóle nie przykleja do pieluszki, taki balasek, czy poprostu o gęstej konsystencji, jak pasta do zębów na przykład...:sorry2::dry::eek:
Natali jadła dwa dni banana i stękała przy kupie a to się okazało że to właśnie taka "pasta do zębów" ale z tych takich tańszych...troszkę twardszych:sick:
I wogóle te kupy juz zaczynają śmierdzieć kupą...:wściekła/y::szok:;-)!!!

Do góry