reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko O Karmieniu Piersia I Butelka

czasami to mi się wydaje,ze mam mało pokarmu i jak tak mały chce ciągle do cyca to,że się zwyczajnie nie najada:no:

z drugiej strony... jak się nachylam,zeby go wziąć i cieknie mi po nogach aż do stóp... to aż tak mało tego znowu nie jest... ale zwątpienia mam... i czasami butla mnie kusi:tak:

reklama
ja narazie o butli nawet nie myślę:tak: muszę karmić jak najdłużej piersią, a co mi tam:-)

Witajcie,
Co prawda jeszcze nie jestem karmiącą, ale zajrzalam tu by poszukać mamy która miała czy ma nadal małe piersi... moze to głupio zabrzmi, niby słyszałam że nie ma to wpływu na ilość pokarmu, ale spotkałam sie z opiniami które chodza mi po głowie, że może tak być, że tego pokarmu będzie mało lub wcale :zawstydzona/y:. Proszę Was o mądre rady w tym temacie. Przed ciążą miałam rozm. A , teraz mam B, generalnie moje piersi dalej są drobniutkie, do tego mialam zawsze problem z wklęsłymi sutkami, teraz jakby sie to trochę poprawiło,ale dalej nie jest tak jak powinno.. dodam ze jestem w 34 tyg. i z jednej (tej lepszej) piersi sączy mi sie przezroczysty płyn, może to jakaś dobra wróżba?

Goździczek nie martw sie, ja mialam przed ciaza 75A, a przed samym porodem bylo juz 80C (!) i po porodzie jeszcze sie troche wypelnily. Spoko. A teraz pewnie zaczyna ci wyciekac siara, to normlane. Ja przed porodem mialam tylko kilka kropel jak sciselam sutek, a teraz mam multum mleka.

wiecie co wkleilam fotke jak karmie , po czym wykasowalam wszystkie zalaczniki bo juz nie moglam wklejac nowych zdjec ... i te dotychczasowe poznikaly :wściekła/y:
co prawda na galerii naszych dzieciaczkow wkleilam ponownie malego no ale przy okazji niechcacy wskoczylo tam zdjecie ,ktore wczesniej tutaj wkleilam ???
czary jakies czy to tak tu poprostu jest?
m_ktosiu ty widzialas z koralkiem wczesniej te zdjecia ,to moze wy cos wiecie?

my narazie dalej na cycuciu...wczoraj musiałam karmi wypić po piersi zrobiły się jakieś miekkie i myślałam że mało pokarmu , no i znów nabrały:-)

reklama
kasirka to karmienie piersia to bardzo dobra wymowka zeby pic karmi ;-) u mnie nie ma tego piwa, buuuu

anetka pisalas ze pekl ci sutek, nie przejmuj sie, mi tez i karmilam dalej z zacisnietymi zebami jakos sie zaoilo po paru dniach, dzis mala ma ponad 2 tyg i jest juz wszystko super , i pamietaj wlasne mleko to najlepszy balsam na sutki choc kremikiem posmarowac nie zaszkodzi :tak:

Do góry