reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko O Karmieniu Piersia I Butelka

a ja na obolałe sutki uzywałam maści PurleLan 100 jest super i nie trzeba zmywać przed karmieniem, bo jest nie szkodliwa dla dziecka, więc polecam.....choć anecie juz pisałam o niej w smsie jak była w szpitalu... anetko na ciebie ta maść nie działa?

reklama
Goździczek - moje groszki miały rozmiar A, w ciąży B. w 3 donie po porodzie miałam już nawał pokarmu, a moja mama mnie straszyła że pewnie nie będę miala pokarmu bo ona tez nie miała. Brak pokarmu u mojej mamy wiązał się z błedami szpitala. Nie przystawiano dzieci do piersi tuz po urodzeniu (czyli mózg nie dostawał informacji o rozpoczęciu produkcji pokarmu) i dokarmiano noworodki na oddziale noworodkowym, (szczególnie te o niskiej masie urodzeniowej).
Nie masz się co martwić - moja położna srodowiskowa stwierdziła że z tymi małymi piersiami to częściej są własnie pronlemy z nawałem pokarmu niż z jego brakiem.

gozdziczek nic sie nie przejmoj, do konca nie da sie przewidziec jak to bedze, dla pocieszenia ci powiem ze u mnie wszysko wporzasiu, tez moj rozmiar przed ciaza to 75 A-B a teraz 80-C i na zdjeciu mozesz zobaczyc jak mi nadszedl nawal w 4 dobie (a dzidzia jeszcze z zoltaczka notabene)
i drugie zdj z zeszlego roku z maja :-)
moja mama miala nas 4 i karmila nas wszystkich tydzien, dwa i koniec, to nie ma nic do rzeczy... to kwestia trenigu i wlasnie dobrego przystawiania od samego poczatku i niedokarmiania bez potrzeby ...:cool2: powodzenia

dziewczynki poradzcie, jakich uzywacie wkladek do stanika, dziennie kilka wkladek mi schodzi... kupilam taka pake w mothercare 100 szt za 40 zl wydaje mi sie dosc drogo (40gr szt) z tym ze sie dobrze sprawdzily,
mozecie polecic cos z tych tanszych z hipermarketu, tylko ze u mnie to ja mam z tych sklepow co w PL tylko tesco, giant i cerfur, macie cos sprawdzonego ?
wkladki mi sie koncza i musze leciec kupic, a moze uzywacie takich co sie pierze ???:confused:

ja używam wkładek Johnsona... jak dla mnie mogą być... przeciekać to nie przeciekają ...cenowo to chyba standarsowo jakoś 14 zł za 50 szt.

Ja wczoraj tez kupilam Johnsona i narazie jest ok. Wczesniej mialam belli i nie trzymaly mleczka w ryzach ;-) :-D .

ja uzywam z PENATENA 30 szt. w paczce sa grube ,ok na noc nie przemakaja
i z NUK 24 w paczce cieniutkie , przyjemne ,drozsze ,wygodniejsze jak sie gdzies wychodzi bo nie robia ,,muld,, w staniku tylko sie ladnie dopasowuja:tak:

ja to w domciu wkładam pieluchę hihihi a wkładki mam jonsona i jek gdzieś wychodzimy to zakładam i jest ok:-)

reklama
mi tak samo mleczko to raczej często nie wylatuje... chyba,że jakaś myśl mnie złąpie... a czasami to czuję jak mi piersi wzbierają a za chwilę Mati się budzi... jakaś synchroniazacja:szok: :tak:

Do góry