reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko O Karmieniu Piersia I Butelka

a u nas w szpitalu to dokarmiają przy piersi...dziecko ssie a oni wkładają w kącik usteczek taki węzyk jak do kroplówki i podają ze strzykawki... w trzeciej dobie po porodzie taki mi dokarmili Maćka, bo wogle nic nie miałam i właśnie wtedy kazali przynieść rodzinie karmi:-) od tamtej pory mam pokarm:-)

reklama
a to ciekawe z tym karmi :-D

wydaje mi sie ze to dokarmianie szpitalne jednak za wczesnie zaczynaja, powinni zaczekac ze 2-3 doby, przeciez natura to wszystko reguluje... nie chce sie wierzyc zeby tylu matkom trzeba bylo sztucznie pomagac...:dry:

a ja , tak z innej beczki, wlasnie mysle zeby wkoncu kupic laktator i trenowac z mala raz na jakis czas z butelki, boje sie za jak przywyknie do cycka to potem nie bedzie chciala butli... a ja potrzebuje zeby czasem M zostal z mala i ewentualnie ja nakarmil ja bedzie trzeba... co o tym myslicie? bedzie chcialo cycuchowe dziecko z butelki???

m ktosiu kazde dzieciatko jest inne i pamietam ze tez sie tego balam czy bedzie chcial pozniej z cycusia jesc.Polozna mi powiedziala ze czesto dzieci nie chca z cyca bo z butli leci latwiej i bez wysilku i polecila mi zebym strzykawka lub pipetka go karmila ja gdzies bede musiala wyjsc.U mnie to skutkowalo maly jadl ladnie z pipetki a jak skonczyl 3 mies. to z kupka niekapka pil z Aventu i tak sie u mnie zakonczyl stres z jedzonkiem,

bo wlasnie sie zastanawiam joasiu co teraz kupic, bo mi z kolei mowili ze najlepiej ze zpecjalnego kubeczka, zobacze co wybiore, bo bedzie w zestawie z laktatorem...:dry:

ja potrzebuje kurka wodna do dentysty wyjsc, musze mala nauczyc zeby M ja mogl karmic to bedzie gicior..:cool2:

a slu´chajcie dziewczynki, jedna piers zrobila mi sie wieksza, i niewiem czy to taki zbieg okolicznosci ze jak to oceniam to ta strona akurat byla do karmienia czy moze ja cos zle robie, karmie za duzo z jednej, niewiem, no wiec jesli jedna jest wieksza to znaczy ze z niej trzeba wiecej karmic czy moze wlasnie jest za bardzo wyssana i sie wiecej pokarmu produkuje :dry: :confused: :confused: :baffled:

m ktosiu te specialne kubeczki sa podobno dobre wiec sprobuj.Co z piersiami to zdaje mi sie ze jedna karmilas troche wiecej i teraz wiecej produkuje mleka tez tak mialam :-D Musisz pamietac o kolejnosci to wszystko sie unormuje.

dzis znów pobutka w nocy i przebieranie siebie , bo koszula cała mokra i poducha.... te moje cyce mają jakieś przepełnienie, szczególnie nocą;-)

Kasira mi tez cieknie z cycuchow. Nawet nie bardzo moge je wietrzyc bo zaraz kapie.
M_ktosiu a moze przekladaj sobie obraczke? Na te strone z ktorej piersi karmilas.

reklama
M_ktosiu a moze przekladaj sobie obraczke? Na te strone z ktorej piersi karmilas.

niczka wlasnie wpadlam na ten sam pomysl i zamierzalam o tym napisac i mnie wyprzedzilas :-)
a jedna piers ciagle jakby wieksza :dry:
mnie tez kapie i moknie, jak sie wkladla w staniku przesunie to juz po mnie, kurcze mam nadzieje ze to sie jakos unormuje :cool2:

Do góry