reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko o karmieniu: piersią, butlą..........

reklama
Maryśka nawet jak przysypia to jest porządnie zacumowana i gdy próbuję wyciągnąć sutka z buzi to się nagle reflektuje że ona właśnie je i udowadnia mi to chwilowym głosnym mlackaniem. więc ja co chwilę tak delikatnie pociągam tego cyca i jak jestem w imadle- to znaczy ze zywienie sie nie zakonczyło, a jak jest luz to albo odciąganie zostało zakończone pozytywnie, albo dziecko śpi na amen
monia-t - trochę daj sobie czasu, tak od razu nie zejdą

Zauwazylam, ze stres lub jedzenie za malo (nie wiem ktore) powoduja u mnie natychmiastowy spadek ilosci pokarmu. Dwa razy po stresujacej sytuacji (ale akurat tez mniej jadlam) mialam problemy z laktacja. Dzis znowu karmie caly dzien.

Zauwazylam, ze stres lub jedzenie za malo (nie wiem ktore) powoduja u mnie natychmiastowy spadek ilosci pokarmu. Dwa razy po stresujacej sytuacji (ale akurat tez mniej jadlam) mialam problemy z laktacja. Dzis znowu karmie caly dzien.
To co piszesz ma duży wpływ, trzeba też dużo pić

mi się wczoraj udało odciągnąć o 5w nocy 70ml :-)

a mały wczoraj za jednym zamachem zjadł z piersi około 80ml

wiem bo ważyłam go przed jedzeniem i zaraz po

mleko kapie już czasem i lecą strumienie

jestem dumna z siebie oby tak dalej ;-)

ja na szczęście nie mam dużych problemów z laktacją ale boję się karmić małego bo biorę od 3 lat asamax i nie wiem czy mój pokarm go nie zawiera w szkodliwej ilości?

reklama
claudia gratuluje, wiedziałyśmym, ze Ci się uda.
ja się cieszę, że mój Tosio nie zrezygnował całkiem z cysia:) karmimy sie najpierw z dwoch cysiow az mały juz marudzi bo ma za miekkiego sutka, troche jeszcze uda mi sie wmusic w niego a potem butla, teraz juz 90 dojada a wczesniej 60, i by chcial wiecej dopiero do niego dociera jak sie najadl jak sobie uleje lub sie nie moze ruszyc, z piersi tez wiecej zjada, bo tylko 10-20 odciagne, w nocy tylko cycka je non stop az je wykonczy i o 6 butla...
za tydz idziemy na kontrole wagi i mam nadzieje ze bedzie mial ta wage jaka powinien..
w ogole to mam problem z odciaganiem;/ zaden laktator na mnie nie dziala;/ ani z raczka ani taki z lacta plus;/ nie wiem dlaczego;/ nawet kropla nie poleci;/ recznie odciagam ale to meczace bardzo...

Do góry