reklama
Maryśka nawet jak przysypia to jest porządnie zacumowana i gdy próbuję wyciągnąć sutka z buzi to się nagle reflektuje że ona właśnie je i udowadnia mi to chwilowym głosnym mlackaniem. więc ja co chwilę tak delikatnie pociągam tego cyca i jak jestem w imadle- to znaczy ze zywienie sie nie zakonczyło, a jak jest luz to albo odciąganie zostało zakończone pozytywnie, albo dziecko śpi na amen
monia-t - trochę daj sobie czasu, tak od razu nie zejdą
monia-t - trochę daj sobie czasu, tak od razu nie zejdą
Zauwazylam, ze stres lub jedzenie za malo (nie wiem ktore) powoduja u mnie natychmiastowy spadek ilosci pokarmu. Dwa razy po stresujacej sytuacji (ale akurat tez mniej jadlam) mialam problemy z laktacja. Dzis znowu karmie caly dzien.
C
claudia4you
Gość
To co piszesz ma duży wpływ, trzeba też dużo pićZauwazylam, ze stres lub jedzenie za malo (nie wiem ktore) powoduja u mnie natychmiastowy spadek ilosci pokarmu. Dwa razy po stresujacej sytuacji (ale akurat tez mniej jadlam) mialam problemy z laktacja. Dzis znowu karmie caly dzien.
mi się wczoraj udało odciągnąć o 5w nocy 70ml :-)
a mały wczoraj za jednym zamachem zjadł z piersi około 80ml
wiem bo ważyłam go przed jedzeniem i zaraz po
mleko kapie już czasem i lecą strumienie
jestem dumna z siebie oby tak dalej ;-)
młoda mamka
Zaangażowana w BB
ja na szczęście nie mam dużych problemów z laktacją ale boję się karmić małego bo biorę od 3 lat asamax i nie wiem czy mój pokarm go nie zawiera w szkodliwej ilości?
ariska
Fanka BB :)
młoda mamka myślę ze z takim pytaniem nie na forum tylko do lekarza. Bo raczej nikt nie będzie brał odopowiedzialności za coś tak poważnego
reklama
claudia gratuluje, wiedziałyśmym, ze Ci się uda.
ja się cieszę, że mój Tosio nie zrezygnował całkiem z cysia karmimy sie najpierw z dwoch cysiow az mały juz marudzi bo ma za miekkiego sutka, troche jeszcze uda mi sie wmusic w niego a potem butla, teraz juz 90 dojada a wczesniej 60, i by chcial wiecej dopiero do niego dociera jak sie najadl jak sobie uleje lub sie nie moze ruszyc, z piersi tez wiecej zjada, bo tylko 10-20 odciagne, w nocy tylko cycka je non stop az je wykonczy i o 6 butla...
za tydz idziemy na kontrole wagi i mam nadzieje ze bedzie mial ta wage jaka powinien..
w ogole to mam problem z odciaganiem;/ zaden laktator na mnie nie dziala;/ ani z raczka ani taki z lacta plus;/ nie wiem dlaczego;/ nawet kropla nie poleci;/ recznie odciagam ale to meczace bardzo...
ja się cieszę, że mój Tosio nie zrezygnował całkiem z cysia karmimy sie najpierw z dwoch cysiow az mały juz marudzi bo ma za miekkiego sutka, troche jeszcze uda mi sie wmusic w niego a potem butla, teraz juz 90 dojada a wczesniej 60, i by chcial wiecej dopiero do niego dociera jak sie najadl jak sobie uleje lub sie nie moze ruszyc, z piersi tez wiecej zjada, bo tylko 10-20 odciagne, w nocy tylko cycka je non stop az je wykonczy i o 6 butla...
za tydz idziemy na kontrole wagi i mam nadzieje ze bedzie mial ta wage jaka powinien..
w ogole to mam problem z odciaganiem;/ zaden laktator na mnie nie dziala;/ ani z raczka ani taki z lacta plus;/ nie wiem dlaczego;/ nawet kropla nie poleci;/ recznie odciagam ale to meczace bardzo...