reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu: piersią, butlą..........

ja mam podobnie - mi jedna piers zrobiła się większa po tym jak przez 2 dni odciągałam z niej mleko laktatorem by sutek się trochę zregenerował ale nie zauważyłam by było w niej teraz więcej mleka.
Monia a co powiedziała Ci położna na temat guzka o którym wcześniej pisałaś?
masować i kapusta poszła w ruch. mam nadzieję, że pomoże, bo to już nie jeden guzek, ale kilka i to dużych. Jak na złość akurat jak zmieniam pierś na tą, to Natalia przysypia i nie chce jeść :(
Teraz robi alarm, bo może sobie przypomniała, że jest głodna, a cycek nieczynny bo obłożony kapuchą :( Wysłałam W. żeby ją jakoś uspokoił, może smok zadziała
Zastanawiałam się czy nie odciągnąć więcej mleka z tej piersi z guzkami, ale wtedy znowu pobudzę produkcję...

reklama
monia-t - nie odciągaj, ale masuj pod prysznicem i "odciśnij" trochę ręcznie tyle by pierś nie była twarda. Ja nie mam takiego problemu bo jak karmię to automatycznie z drugiej nadmiar sam ulatuje do pieluszki :)

monia ja też tak mam, jedna pierś szybko się napełnia i staje się twarda a druga mniej, karmie tak jak Ci poleciła połozna i nic to nie pomaga, guzków nie mam na szczęście, ale też masuje

dziki dziewczyny
dziś trochę mniejsze te guzki, więc może Natalia "naprawi" mleczarnię najskuteczniej :)
co ciekawe, ja czasami mam guzki, a pierś nie jest wcale twarda, tylko pełna...

Ja muszę coś zrobić aby Misiek nie zasypiał przy cycu...
kurde co tu wykombinować...
jakieś rady?
nie pomaga smyranie i nawet dmuchanie na niego :-(
to nie dziwne że on się nie najada skoro śpi zamiast jeść, prawie zawsze tak robi

claudia mojej córce pomaga głaskanie jej po pleckach (jak karmimy się na leżąco) chociaż to też nie na długo :-) albo zmiana pieluszki czy podniesienie jej do odbicia

mojego głaskanie usypia właśnie :-)

coś będziemy wymyślać...

jakoś trzeba sobie radzić, bo w domu już nie będzie tak ładnie..
nie zje to będzie głodny, może to będzie dla niego motywacja - oby tylko pokarmu starczyło

Claudia taki mały napewno nie zrozumi tego że jak będzie spał to będzie głodny, poprostu będzie ci wisiał non stop na cycu. A może jest za ciepło ubrany i mu się tak błogo robi? bo moja je po jakimś czasie z zamkniętymi oczami ale ciamka dalej a jak wezmę ją do odbicia w trakcie to się budzi i dalej je

u nas trochę pomogła zmiana pozycji. na leżąco usypia błyskawicznie, a jak karmię ją na siedząco, to jest bardziej aktywna, choć nie zawsze

położne w szpitalu radziły przejechać mocno palcem po podeszwie stopy, czasami działało, ale Natalia to wybitny śpioch :)

reklama
Oj nie wiem dziewczyny, czasem jak zaśnie to na amen
a ja go ubieram i nie jest ciepło ubrany..
ale to chyba zależy bo czasem ssie z otwartymi oczkami i to kilkanaście minut , a czasem od razu przysypia i niby nadal ssie ale ja nie wiem czy ciągnie
może to przez to, że tak długo leży w szpitalu

Pamiętam na początku mieliśmy ten sam problem i w sumie sama potem wyczaiłam czy się najada czy nie
Chyba się musimy tego na nowo nauczyć

Wtedy sobie poradziłam , to mam nadzieję że i teraz tak będzie
w domu nie ma presji i człowiek ma więcej czasu na to wszystko, bo jak nie zje np o 15:00 to zje o 16:00 i damy radę - tak myślę

nie wiem mam rację??

Misiek zgłupiał bo raz cyc raz butla

Do góry