reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu: piersią, butlą..........

Martuska to odciagaj przed karmieniem porą karmienia odciagaj jakies 30 ml.. zeby Antek łapał się na te tłuste :) i powinno byc dobrze.. juz chyba wiesz mniej wiecej co ile Antos je.. :)

reklama
a ja ważyłam moją Alusię przedwczoraj i ma 4700gr a waga urodzeniowa 3500gr, czyli w m-c przybrała 1200gr.
wydaje mi się że to strasznie dużo :szok:
dodam, że karmimy się tylko cycem i nie używamy smoczka ani herbatek

biala tak właśnie robię, on sobie z cyca popije ten pierwszy pokarm wodnisty a sciągnięte daje mu to końcowe...
joasienka gratulacje, to wg mnie super waga:) wg pediatry dziecko powinno najmniej 700 g na miesiąc przybywać ale wiem z innych źródeł i osób ze jeśli dziecko jest zdrowe to przez pierwsze dwa msce nawet 500 to jest ok, a więc brawo!!!

:-) no moja Blanka też jest tylko na cycku i też bez smoczka i herbatek, a dodatkowo ma skazę białkową więc moje menu jest bardzo okrojone a w drugim miesiącu życia przybrała 1400g:tak: a i jeszcze jest wcześniakiem :laugh2: neonatolog się śmieje z nas że Blanka wybiega poza siatkę centylową dla wcześniaków :-p kompletnie nie wiem od czego to zależy, ja się ciągle śmieję że pewnie od tych biszkoptów którymi się zajadam

była u mnie położna i mówiłam jej o tym, że mam jedną pierś większą i zawsze bardziej pełną, przez co częściej z niej karmiłam. Okazało się, ze robiłam źle i jeszcze dodatkowo napędzałam laktację w tej większej piersi :(
Zaleciła mi karmić zawsze z dwóch piersi i zaczynać od tej, na której skończyłam, przy czym trochę więcej karmić z tej pełniejszej. Z czasem - według niej - ilość mleka w mniejszej piersi się zwiększy, a w większej się zmniejszy.

Piszę to, bo pewnie niektóre z was mają podobną sytuację ...

Dziewczyny czy wy jecie cytrusy??? Bo zastanawiam się czy mogę mandarynki lub pomarańcze zjeść. A mam taką ochotę
spróbuj a co ci szkodzi

ja piłam herbatę z cytryną i spoko
zawsze możesz zacząć od małych porcji i zaobserwować
jak zobaczysz , że coś jest nie tak to nie będziesz jadła

reklama
była u mnie położna i mówiłam jej o tym, że mam jedną pierś większą i zawsze bardziej pełną, przez co częściej z niej karmiłam. Okazało się, ze robiłam źle i jeszcze dodatkowo napędzałam laktację w tej większej piersi :(
Zaleciła mi karmić zawsze z dwóch piersi i zaczynać od tej, na której skończyłam, przy czym trochę więcej karmić z tej pełniejszej. Z czasem - według niej - ilość mleka w mniejszej piersi się zwiększy, a w większej się zmniejszy.

Piszę to, bo pewnie niektóre z was mają podobną sytuację ...

ja mam podobnie - mi jedna piers zrobiła się większa po tym jak przez 2 dni odciągałam z niej mleko laktatorem by sutek się trochę zregenerował ale nie zauważyłam by było w niej teraz więcej mleka.
Monia a co powiedziała Ci położna na temat guzka o którym wcześniej pisałaś?

Do góry