reklama
joasienka1
Fanka BB :)
a ja ważyłam moją Alusię przedwczoraj i ma 4700gr a waga urodzeniowa 3500gr, czyli w m-c przybrała 1200gr.
wydaje mi się że to strasznie dużo
dodam, że karmimy się tylko cycem i nie używamy smoczka ani herbatek
wydaje mi się że to strasznie dużo
dodam, że karmimy się tylko cycem i nie używamy smoczka ani herbatek
biala tak właśnie robię, on sobie z cyca popije ten pierwszy pokarm wodnisty a sciągnięte daje mu to końcowe...
joasienka gratulacje, to wg mnie super waga wg pediatry dziecko powinno najmniej 700 g na miesiąc przybywać ale wiem z innych źródeł i osób ze jeśli dziecko jest zdrowe to przez pierwsze dwa msce nawet 500 to jest ok, a więc brawo!!!
joasienka gratulacje, to wg mnie super waga wg pediatry dziecko powinno najmniej 700 g na miesiąc przybywać ale wiem z innych źródeł i osób ze jeśli dziecko jest zdrowe to przez pierwsze dwa msce nawet 500 to jest ok, a więc brawo!!!
ariska
Fanka BB :)
joasienka - super waga a że tylko na cycu to nic tylko pozazdrościć chociaż moja też w szpitalu przybrała 1100 na cycusiu
:-) no moja Blanka też jest tylko na cycku i też bez smoczka i herbatek, a dodatkowo ma skazę białkową więc moje menu jest bardzo okrojone a w drugim miesiącu życia przybrała 1400g a i jeszcze jest wcześniakiem neonatolog się śmieje z nas że Blanka wybiega poza siatkę centylową dla wcześniaków kompletnie nie wiem od czego to zależy, ja się ciągle śmieję że pewnie od tych biszkoptów którymi się zajadam
była u mnie położna i mówiłam jej o tym, że mam jedną pierś większą i zawsze bardziej pełną, przez co częściej z niej karmiłam. Okazało się, ze robiłam źle i jeszcze dodatkowo napędzałam laktację w tej większej piersi
Zaleciła mi karmić zawsze z dwóch piersi i zaczynać od tej, na której skończyłam, przy czym trochę więcej karmić z tej pełniejszej. Z czasem - według niej - ilość mleka w mniejszej piersi się zwiększy, a w większej się zmniejszy.
Piszę to, bo pewnie niektóre z was mają podobną sytuację ...
Zaleciła mi karmić zawsze z dwóch piersi i zaczynać od tej, na której skończyłam, przy czym trochę więcej karmić z tej pełniejszej. Z czasem - według niej - ilość mleka w mniejszej piersi się zwiększy, a w większej się zmniejszy.
C
claudia4you
Gość
nawet nie wiedziałam że takie coś jest :-)
ciekawe czy skuteczne
Jak tylko wypróbuję to dam znać
oby działało
C
claudia4you
Gość
spróbuj a co ci szkodziDziewczyny czy wy jecie cytrusy??? Bo zastanawiam się czy mogę mandarynki lub pomarańcze zjeść. A mam taką ochotę
ja piłam herbatę z cytryną i spoko
zawsze możesz zacząć od małych porcji i zaobserwować
jak zobaczysz , że coś jest nie tak to nie będziesz jadła
reklama
była u mnie położna i mówiłam jej o tym, że mam jedną pierś większą i zawsze bardziej pełną, przez co częściej z niej karmiłam. Okazało się, ze robiłam źle i jeszcze dodatkowo napędzałam laktację w tej większej piersi
ja mam podobnie - mi jedna piers zrobiła się większa po tym jak przez 2 dni odciągałam z niej mleko laktatorem by sutek się trochę zregenerował ale nie zauważyłam by było w niej teraz więcej mleka.
Monia a co powiedziała Ci położna na temat guzka o którym wcześniej pisałaś?