reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu: piersią, butlą..........

No to ten kupię i mam nadzieję, że damy radę :) Dzisiaj w nocy dałam radę go nakarmić i rano o 6 też ale teraz już wyciągnął 80 ml mieszanki ... oczywiście jest bardzo szczęśliwy i najedzony ale ja chcę żeby taki był po moim mleczku...

reklama
dziewczyny czy poza karmieniem piersią dopajacie swoje dzieci? jak tak to od kiedy i w jakiej ilości? Zastanawiam się czy podać małej herbatkę koperkową czy lepiej jak sama ją będę pić

samantaa z koperkiem roznie bywa niektore dzieci gorzej brzuszek boli,moze lepiej rumianek, jesli karmisz tylka piersia to moze nie byc potrzeby dopajania, a jesli chcesz to podwaj rumianek, herbatke na dobre trawienie lub słodkich snow Humany czy Hippa
dziewczyny czy mogę ponownie wlożyć do lodówki pokarm podgrzany, którego mały nie dojada?
bo mrozić to wiem, że ponownie nie mozna a czy do lodówki można?

Ostatnia edycja:
My chyba idziemy do przodu z laktacja bo po wyjsciu ze szpitala po nocy odciagalam z prawej piersi ledwie 40ml a dzis 100ml :-).
Karmie dzis mala narazie lewa piersia bo z prawej chce odciagnac jak najwiecej i zamrozic- jutro chce sie wybrac do miasta na zakupy. Narazie mam zamrozone 170ml ze srody i dzisiejsze 100ml w lodowce.

Powiedzcie- jesli mala mi kiedys spala w dzien kilka godzin po jedzeniu a teraz gora 30min i znow chce jesc, to znaczy ze sie nie najada i moze zle przybierac na wadze? W nocy mi sie budzi o 1 i o 4.

eevcia nie koniecznie, dzieci z wiekiem coraz mniej spia i potrzebują więcej zjeść, cieszę się, że udaje Ci się coraz więcej odciągnąć, ja odciągam ręcznie na raz tak 40-50 z obu:/ to mało, w dodatku czuje, że robią mi się bolące guzki;/
dzwoniłam przed chwilą do wypożyczalni elektrycznych laktatorów w Radomiu i nie jest drogo bo 6,50 za dobę, 10 zl kaucji i 5 zł nakładka, dziś pojadę z tatą pożyczyć na weekend i może więcej się uda, wtedy zainwestuje w elektryczny jak będzie lepiej odciągać niż zwykłe...

A ja się wczoraj pytałam pediatry czy mogę rumianek małemu taki delikatny zaparzyć to powiedziała, że lepiej koperek bo rumianek będzie napędzał kupki (a Dominik robi i tak kilka dziennie). Polecała niby te hippa albo planteks, bo mimo, że te hippa mają dużo glukozy to ładnie pomagają.

A ja się wczoraj pytałam pediatry czy mogę rumianek małemu taki delikatny zaparzyć to powiedziała, że lepiej koperek bo rumianek będzie napędzał kupki (a Dominik robi i tak kilka dziennie). Polecała niby te hippa albo planteks, bo mimo, że te hippa mają dużo glukozy to ładnie pomagają.

mam tą koperkową z hippa ale jest słodka strasznie i na razie jej nie podaję małemu
może kupię taką do zaparzania

wczoraj chyba miałam nawał pokarmu, cyce aż bolały jak nie wiem :-)

eevciaa - a czy ona po tym 30 minut napewno chce dalej jeść? bo moja robi drzemki takie w dzień bo więcej widać nie potrzebuje a po drzemce się cieszy, gadamy itp a oczywiście jakbym jej dała cyca to by się przyssała ale nie daje i wytrzymuje 2-3 godziny. Więc może spróbuj jej nie karmić znowu ale zająć czymś bo może ona niekoniecznie głodna.

reklama
ja mam hippo z kopru ale tak jak pisze claudia jest strasznie słodka a nie chcę małej przyzwyczajać do słodkich bo później nie będzie innych chciała pić.
a jeżeli chodzi o herbatkę rumiankową to mogę dać małej zwykły zaparzony rumianek rozcieńczony z wodą?

Do góry