reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu: piersią, butlą..........

claudia - a ile rozumiesz przez troszeczke?ja dzis mojej dałam 3-4 łyzezki rumianku bo znów ma problem z brzuszkiem i baczkami. nie wiem iile tego jej podawać.

reklama
claudia - a ile rozumiesz przez troszeczke?ja dzis mojej dałam 3-4 łyzezki rumianku bo znów ma problem z brzuszkiem i baczkami. nie wiem iile tego jej podawać.

on nawet 100ml dziennie nie wypije...
a do 100ml wsypuje 1 łyżeczkę
ale to tej koperkowej.
rumianku nie podawałam jeszcze
mój puszcza dużo bączków :-)

ja chyba kupię mojemu tą uspokajającą też, narazie tylko mu pasuje rumiankowa ale nie Hippa tylko Impress, a wypija 20-30 ml i mu starcza
koperkowa nie daje a mam zaparzaną z Babydream...

mój pije tą z hippa (chciał średnio mu smakuje ) ale chcę mu kupić do zaparzania jakąś, co polecacie?

Szymcio pije 120 ml koperkowej do południa, 120 ml uspokajającej popołudniu i w nocy pijemy wodę....

ogólnie mój synek duzo pije...:-)

Wasze dzieciczki bardzoooo duzo pija w porownaniu z moim oczywiscie....jak Bartek wypije 20 ml wody to jest sukces...czesto daje mu butelke z woda to w ogole nie chce....tych herbatek hippa mu nie daje bo to sam cukier.

dziewczyny jak to jest z waszymi pociechami w nocy ile spia? moja spi mniej wiecej od 20 do 4 i zastanawiam sie czy ja wybudzac kolo polnocy na jedzenie

reklama
Faktycznie niektóre maluchy mają silny odruch ssania. Mój synek był taki i bez smoczka się nie obyło :no:

Ja odciągam mleko ręcznym laktatorem i normalnie kicha. Z obu piersi w sumie odciągnę ok 70-80 ml za jednym razem :szok: Mało! Niby laktator powinien rozkręcić laktację, ale u mnie to jakoś nie działa. Chyba, że przerzuciłabym się na elektryczny. Muszę pomyśleć o zakupie takowego. Tylko czemu te laktatory są tak diabelnie drogie?! :baffled:

No tak- ja wyraznie teraz czuje ze mala ma silny odruch ssania i ogolnie potrzebe bliskosci. W dzien jak przestaje ciagnac aktywnie, tylko tak jak smoczka to jej cyca zabieram zeby sie nie uczyla ze cyc to smok. Trzymam ja na kolanach ale ile mozna, jak ja klade zeby cos zrobic to albo od razu albo po paru minutach placz. Moze dzieki chuscie teraz bedzie ta sytuacja lepiej wygladala. W nocy mala spi ladnie bo przy mnie. Troche mnie to zaczyna martwic bo mala rosnie, zacznie sie wiercic coraz bardziej... no i w ogole trudniej bedzie ja oduczyc spania z nami. Dopiero co "pozbylismy sie" Kamilki- nauczyla sie spac sama a tu teraz druga ma spac z nami 2 lata? Nie umiem sie jednak przemoc by ja dac do lozeczka i znow wstawac do niej 10 razy po karmieniu bo nie chce spac sama... Smoka jej probowalam dawac, dwa rozne i oba wypluwala od razu.

Do góry