reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu: piersią, butlą..........

claudia napewno się uda:)
Antek już nie jada z cyca w dzień:( każda próba kończy się rozpaczą i płaczem:( już od wczoraj nie próbuje nawet:( w nocy jeszcze ssie cyca i odciągam mu. Także 5 razy w dzień dostaje 120 mieszanki a na noc moje "udojone" a w nocy cyc.
Ale czuje, że powoli mam tego mleka coraz mniej:/
do tego Antek nie chce pić, ani herbatki na trawienie co kiedyś lubiał, ani rumiankowej ani nawet wody z glukozą:(
kupki robi baardzo żadko...
już nie wiem co robić:((

reklama
claudia napewno się uda:)
Antek już nie jada z cyca w dzień:( każda próba kończy się rozpaczą i płaczem:( już od wczoraj nie próbuje nawet:( w nocy jeszcze ssie cyca i odciągam mu. Także 5 razy w dzień dostaje 120 mieszanki a na noc moje "udojone" a w nocy cyc.
Ale czuje, że powoli mam tego mleka coraz mniej:/
do tego Antek nie chce pić, ani herbatki na trawienie co kiedyś lubiał, ani rumiankowej ani nawet wody z glukozą:(
kupki robi baardzo żadko...
już nie wiem co robić:((

Martuś, u mnie jest podobnie. Maja nie chce ciągnąć cyca w dzień, ale chętnie wypija moje mleko z butli. Jedynie w nocy cycoli. Zastanawiam się czy uda mi się utrzymać laktację jeśli będę odciągać pokarm i podawać Mai mleko z butelki, ale coś mi się zdaje, że z każdym dniem tego pokarmu będzie coraz mniej. A szkoda :-(

No to mnie pocieszyłaś. A masz jakąś konkretną technikę ściągania, czy po prostu ściągasz dopóki mleko leci? I jaki masz laktator, ręczny czy elektryczny?

Ja mam elektryczny z medeli. Najpierw ściągałam przez 3 dni co 3h kolejno 7 potem 5 i 3 minuty z każdej piersi a teraz po 9 minut z każdej i ściągam co 4-5 h zawsze mam jakies 300 ml.

joasia elektryczny to co innego, ja mam trzy w sumie i żaden nie daje rady;/ ściągam ręcznie co 3 godz ale to bardzo forsujące;/ laktatora tylko używam do pobudzenia laktacji, nie raz ani kropla nie poleci;/

joasiab - a który masz dokładnie? Bo ja właśnie też myślę o zakupie Medeli bo chyba one są najlepsze. Mam bynajmniej taką nadzieję, że nie wydam tyle pieniędzy bez sensu... chcę wzbudzić laktację i ściągać nawet do roku bo bardzo mi zależy na naturalnym karmieniu a jest coraz gorzej. Dzisiaj dwa razy musieliśmy dac butlę...
ściąganie ręczne mnie wykańcza...

Dziewczyny, jeśli któraś z Was karmi maluszka Nutramigenem i jest z Warszawy to oddam za darmo 1 całą puszkę i 1 troszkę napoczętą kilka dni temu. My przeszliśmy na Bebilon Pepti i został mi ten Nutramigen. Jeśli ktoś chętny to proszę o priva :)

reklama
Do góry