reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu: piersią, butlą..........

Claudia przecież twój misiek zaczął dopiero 2 miesiąc życia a nie 3 :) a dla takiego brzdąca miesiąc to dużo

ale i tak czuje , że laktator może z połowę wyciąga z tego co mam w piersiach
na razie nie daję rady więcej niż 50 ml odciągnąć

no raz mi się udało 80 ml ....

małymi kroczkami do celu tylko nie wiem co zrobić aby mleczko lepiej leciało

reklama
U mnie też dziś jakis kryzyzs...zawsze bartus zjada przed butla po 10 min. z kazdej piersi a dzis jakis bunt...z prawej possał normalnie ( a byla jak kamien taka pelna) natomiast na lewa sie obrazil i w ogole nie chcial ssac:-( Zmartwil mnie tym:-( moze to tylko jednorazowe i damy jeszcze rade sie karmic tak jak do tej pory.

A co do piersi to ja mam male i pokarmu tez nie za wiele.....

moja kuzynka miała ledwo rozmiar A a wykarmiła 2 dzieci i to po roku czasu :)

Claudia - bo natura jednak ustawiła to tak żeby maluch pił a nie maszyna zastępowała i laktatorem nigdy nie uciągniesz tyle co maleństwo ale dobrze że laktacje utrzymujesz i czujesz że w piersiach jest więcej to maly napewno się naje:)

moja kuzynka miała ledwo rozmiar A a wykarmiła 2 dzieci i to po roku czasu :)

Claudia - bo natura jednak ustawiła to tak żeby maluch pił a nie maszyna zastępowała i laktatorem nigdy nie uciągniesz tyle co maleństwo ale dobrze że laktacje utrzymujesz i czujesz że w piersiach jest więcej to maly napewno się naje:)

Nie mogę Ci podziękować -co jest??

utrzymuję laktację , muszę :-)

AsiaK. wiem , że wielkość biustu nie ma nic do ilości mleka
tyle, że ja mam normalnie miseczkę A , a jak przyjdzie mleko to wchodzę w B bo piersi są pełniejsze :-)

claudia ja uwazam ze i tak duzo odciagasz....pamietam ze ja jak odciagalam miedzy kamieniami to udawalo mi sie z 80 ml na dzien i to byl maks....potem pae dni nie karmilam piersia to wiecej odciagaalam ale wez pod uwage ze Michasia nie ma obok Ciebie a jak On bedzie to ilosc mleczka sie na pewno powiekszy a potem dososuje do jego potrzeb...w najgorszym wypadku bedziesz dokarmiac ale mysle ze nie grozi Ci kamienie Go tylko modyfikowanym.

Nulini-mysle ze jak raz na jakis czas córcia zjw wiecej to nic sie nie stanie,jak jest glodna jeszcze. A i tak co teraz dzieciaczki nazbieraja sadełka to zrzuca zaraz jak zaczna chodzic....ruszac sie.... bo teraz tylko leza i leza.....Ja tam nie widze aby moja byla pyza,tesciowa dzis byla i powiedziala ze taka jak moj m jak byl malutki....a wcale ze nie (moj m byl grubasek i zaczal chodzic jak mial rok i 4-5 mcy bo byl kulka wrecz,ale kiedys karmienie 7 razy dziennie i do oporu............. a karmiony byl mniej bo mama pracowala.................ale tez do oporu.

ee dobrze pisze Claudia zaczal 3-ci m-c Misiek.jak urodzil sie 8 stycznia to 1 mc skonczyl 8 lut a zaczal 2 gi,8 marca skonczyl drugi a zaczal 3 ci a teraz 8 kwietnia skonczy 3 a zacznie czwarty:-D

Ostatnia edycja:
reklama
ee dobrze pisze Claudia zaczal 3-ci m-c Misiek.jak urodzil sie 8 stycznia to 1 mc skonczyl 8 lut a zaczal 2 gi,8 marca skonczyl drugi a zaczal 3 ci a teraz 8 kwietnia skonczy 3 a zacznie czwarty:-D

dokładnie:-)

aniwar , damy radę
początkowo Misiek zjadał z piersi 20 ml a teraz już zjada na wet 100ml :tak:
powoli do celu a się uda

Do góry