no no
mój zaczął niedawno 3 miesiąc życia przecież - no nie wiem , może znowu nie odciągnęłam wszystkiego
racja... zapomnialam ze nasze maluchy zaczely juz 3 miesiac
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
no no
mój zaczął niedawno 3 miesiąc życia przecież - no nie wiem , może znowu nie odciągnęłam wszystkiego
Na pewno ciągnie lepiej, spokojnieJa muszę sprawdzić ile wypija moja mała na jeden raz odciągniętego mleka, więc zamówiłam ten zestaw i od wczoraj ściągam mleko.Chyba też mam jakiś kryzys laktacyjny, ale to chyba z nerwów, że Klara za mało przybrała. Jeszcze jak na złość jest strasznie ospała i nie budzi się w nocy na jedzenie. Po 5h spania ją obudziłam, ale nie wiele zjadła, bo przysypiała...
Mam tylko nadzieję, że moja Klarcia lepiej ciągnie niż ten laktator, bo ona je 10, góra 15 minut...
Mam Kilka pytań:
Ile Wasze dzieci wypijają odciągniętego pokarmu?
Jak odciągacie, to ile czasu Wam zajmuje odciągnięcie jednej porcji?
I czy kiedyś to mleko przestaje w końcu lecieć?
Hmm, nie pomyslalam o kryzysie 3, 6 miesiaca- wychodzi na to ze jak bylam w szpitalu to mialam akurat kryzys 6 tygodnia- masakra, nie wiem jak to przetrwalismy- nie dosc ze stres to jeszcze ten kryzys.
Co do karmi to mi maz kupil jak bylam w szpitalu cztery- jedno tam wypilam, jedno w domu wczoraj a tych co zostaly to chyba nie wypije- nie cierpie piwa, nawet takiego. Z tego co wyczytalam to karmi dziala na laktacje przez jeczmien. Jeczmien jest w kawie zbozowej i wole pic ta kawe zbozowa niz piwo... Pije kilka kaw dziennie bez mleka (bo mleka nie moge) i wydaje mi sie ze mam wiecej mleka- zobaczymy jak zaczne tez odciagac laktatorem bo ostatnio tego nie robilam. Musze rozbujac laktacje zeby znow moc zamrazac mleczko! Inaczej sie z domu juz nie rusze.
JA karmie cycem ale z tego co wiem to trzeba sie trzymac tych norm bo można łatwo dziecko przekarmić. No chyba że chcesz mieć pulpecika.
no no