reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu: piersią, butlą..........

A mój maluszek juz spał po 7h w nocy a od paru dni budzi sie co 2h i chce jeść. Co mu sie stało? wydaje mi się ze nie mam mniej mleka, ale on wygląda tak jakby sie nie najadał na tyle zeby spac tak jak wczesniej. Może to ten kryzys 3 miesiąca, nie mam juz pojęcia. Czuje się jak zombie. :(

reklama
orientujecie się może czy sok marchew z selerem wypity przeze mnie może powodować bole brzuszka i problemy ze zrobieniem kupki u dziecka? bo znów to do mojej małej wróciło i zastanawiam się co z mojego menu moze to powodować.

u nas też był kryzys 6 tygodnia tyle że nie wiedziałam o tym :-) ale przetrwałyśmy przez częste przystawianie. teraz wkurzam się bo odwrotnie do minionego tygodnia Zośka je mniej a mleka jest więcej i nieopróźnia do końca piersi. nie wiem co z tym zrobić - powinnam ściągać resztę laktatorem? boje się że znów ilość się zmniejszy a moje dziecko stwierdzi ze jednak bedzie jeść więcej

ja mialam w nocy jakis kryzys;/ normalnie ostatnie karmienie jest miedzy 19-20 potem dopiero ok 1-2 i moj prawy cycek byl jak kamien i zanim miekki sie zrobil antek sie najadl a dzis w nocy cyc miekki;/ a o lewym nie wspomne;/ wmusilam dwa i usnal bez butli.
nie wiem co sie stało;/ wypilam po 18 bawarke, po 20 herbatke hipp;/ maz mysli ze to przez tabletki anty;/ a mi sie wydaje, ze przez to , ze wczoraj z braku czasu nie odciagalam pokarmu...
w ogole antkowi ciezko sie teraz robi kupki a nie chce nic pic...

Samamnta myślę ze sok z marchwi nie..................................natomiast nie wiem jak jest z selerem.................bo ogólnie jak się dziecku daje już marcheweczkę ugotowaną ziemniaczka,to z selerem trzeba ostrożnie wprowadzać do posiłków dla maluszka bo moze uczulać........a nie wiem jak to jest jak my to zjemy...co prawda ja jadłam jarzynową z selerem-i nic u Nas nie było

martus-nie przez tabsy...one nie hamują laktacji...polecam karmi to zółte:) na mnie działa(bo bawarka niestety zadnych efektów nie przynosi)

Ostatnia edycja:
martusia dzięki wiem, ze to nie tabsy, lekarz mówil i na ulotce pisze, że nie wpływaja na laktacje, zaraz zadzwonie do męża by mi kupił karmi...
odciągam pokarm bo mój Antek coś dziś nie chce cyca w ogóle;/ a butle by co 2 godz jadł;/
chyba już wkrótce sie pożegnam z pokarmem przez to:(

weszłam na szybko na google i niestety o selerze piszą że trzeba ostrożnie z nim. mam nadzieję ze to on jest powodem boli brzuszka bo jak nie to nie mam pojęcia co. teraz jak piję sok to juz tylko z samej marchewki a nie z udziwnieniami

reklama
Do góry