reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu: piersią, butlą..........

fogia mój Antek nie raz w ogóle nie chce cyca tylko od razu w bek no i dostaje butle...
zazwyczaj tak robi przy lewej piersi bo z tej strony go trzymałam jak dostawał butle i jak go brałam na tą strone i wsadziłam cyca to ryk bo się spodziewał butli;/ od dziś go karmię na prawą stronę, bo przez to chyba tracę mleko w lewej piersi bo jest obwisła i mniejsza od prawej;/ mimo że działam laktatorem to i tak jest mniej "mleczna" od prawej;/
evcia ja też gdyby nie ten pobyt w szpitalu to by było ok:( Antek tak ładnie jadł , potem dostawał przez 1,5 dnia butlę jak ja miałam zabieg i koniec sielanki:(
i pamiętam jak w szpitalu potrafiłam odciągnąć 120 a teraz jak 20 to sukces;/

reklama
Bylismy dzisiaj w przychodni zważyć Tośkę i niestety potwierdziły się moje przypuszczenia... Baaardzo słabo przybiera na wadze :( Dzisiaj 4450, najniższa była 3240, a w niespełna miesiąc przybrała zaledwie ponad 300... Lekarka powiedziała, że widocznie mam za mało pokarmu (jak jej opisałam rytuał karmienia i problemy z tym związane) i że po każdym karmieniu laktator w ruch i walczyć o mleko. Więc walczę. Czasem się zastanawiam, czy nie podawać mieszanki, żeby tylko Mała była najedzona i tyła, ale z drugiej strony wiem, że moje mlenio jest dla niej najlepsze, tylko muszę się postarać o więcej... I niestety chyba sprawdza się teoria, że z wielkich cycków można mieć niewiele mleka, a z małych bardzo dużo :(

nulini wiem ze Ci ciezko sama to przezywalam ale wazne ze corcia Twojego mleczka tez dostaje wiec jakbys zaczela podawac butle to tez nie byloby tak ze Twojego nie dostanie. Poprostu mialaby do jedzonka dwa dania njpier wz cycusia a potem z flaszki..ona zadowolona bo najedzona a Ty spokojna ze ma Twoje ale tez przybiera:-)

My daje się zmagamy z karmieniem Małą coraz mądzrzejsza i nie chce ssać cycusia:( pociągnie i albo płacze albo się odwraca i nie chce złapać ponownie, więc chyba pozostaje mi odciąganie i dalsza walka.

Ja mialam okropna noc. Czegos takiego to jeszcze nie bylo... Mala nie chciala kompletnie mojego cyca! Probowalam jej go wkladac a ona nic tylko wrzask jakby ja ze skory obdzierali. Dwa razy sie udalo ze ciagla pare minut- nacisnelam na brodawke tak by mleka troche jej do buzi wlecialo samo- jak to poczula to zaczela ciagnac. Powylam sie normalnie bo myslalam ze to juz koniec karmienia piersia, ze bede musiala odciagac mleko i podawac tylko butla ale dzis pila normalnie ale to chyba dlatego ze w piersiach bylo na tyle mleka ze sie meczyc nie musiala. Boje sie co bedzie jak znow piersi beda mniej pelne...

mam pytanie mamcie - jakie butelki polecacie: Dr Browns czy Tommee Tippee?
bo jak wiecie karmie juz tylko mlekiem sztucznym i na razie mamy Avent i nie jestem zadowolona...

mam pytanie mamcie - jakie butelki polecacie: Dr Browns czy Tommee Tippee?
bo jak wiecie karmie juz tylko mlekiem sztucznym i na razie mamy Avent i nie jestem zadowolona...

Ja mam i tą i tą
ale karmiłam Dr Browns anty kolkową i byłam zadowolona

chyba mam kryzys laktacyjny, jest to możliwe?

reklama
My uzywamy Lovi takie silikonowe. I jestem bardzo zadowolona:-) one sa zakonczone smoczkiem ale i lyczeka i jak sie nacisnie to na lyzeczke wylatuje pokarm. Przyda sie jak bedziemy uczyc sie jesc z lyzeczki.

Do góry