reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu: piersią, butlą..........

przyłączam się do pytania Kate, tylko w moim przypadku chodzi o 1 miesięczne dziecko

i jeszcze pytanie: jak najlepiej rozmrozić mleczko???

reklama
Claudia a jak odciągasz całą dobę to gdzie wtedy trzymasz mleko, w lodówce czy na zewnątrz. Bo ja też tak będę próbować ale wydaje mi się że jak mleko będzie w lodówce to niezbyt potem do niego dociągać ciepłe. Napisz mi proszę to jutro będę jechać "na ręcznym" :-) bo nie mam laktatora.

wiesz co ja odciągam , wkładam do lodówki potem przy kolejnym razie wyciągam i do tego zimnego dolewam

już wiele razy tak mieszałam i Miśkowi nic nie było
szczególnie teraz kiedy mi tego mleka mało leci i nie łatwo jest butelkę całą napełnić....

a jak już uzbieram cały dzień to podpisuję datę i zamrażam sobie ....
wczoraj udało mi się tylko 150 ml ściągnąć od 16:00 do rana ;-)
jak Miśkowi nie będzie smakowało to trudno..
nic się nie stanie - to mam na wszelki wypadek

ariska, myślę, że on za dużo je jednak.
skoro mu się ulewa...
ale to nic jak już będziemy w domku to ja sobie będę karmić i ja zadecyduję co dla niego dobre
a jak będzie trzeba dokarmiać to trudno :-(
cały czas jednak walczę , aby mleczka było więcej i aby miał jak najwięcej mojego:-)

monia-t , ja wkładam butelke ( mam takie specjalnie do mrozenia) do zimnej wody i sie rozmraza:) tak najlepiej.. jak wiem ze gdzies rano wychodze to wieczorem wstawiam do wody( albo podczas któregos no nocnego karmienia wyjmuje i wkładam.. dosc szybko sie rozmraza

claudia--- ty odciagasz pokarm.. a stosujesz sie do diety?? czy jesz juz wszystko.. bo zeby Twoje mleczko pózniej dla michasia kolek niespodowowało jesli wsuwasz juz wszytsko..

mój Kubus je teraz 150ml( ma 2 miesiace) tak na raz

A ja mam do Was takie pytanie... Tyle się mówi, żeby nie mieszać mleka odciąganego o różnych porach dnia, albo po dużych odstępach czasu - DLACZEGO?

b_iala
jem już dużo rzeczy jak karmiłam go w szpitalu
próbowałam pomidorów, sera, mizerii, budyniu.........
póki co małemu nic nie jest
ale uważam przede wszystkim na gazowane i na potrawy wzdymające - kapusta , groch, fasola :-)

a przecież nie będę cały czas na diecie ;-)
mleczko mam awaryjnie, mam nadzieję, że nie będę musiała z niego korzystać ;-)

nulini nieznam odpowiedzi na Twoje pytanie.. wiem tylko ze nocnego z dzinnym lepiej nie mieszac bo nocne jest bardziej kaloryczne..

claudia-- :)

nulini - środowiskowa mi mówiła, że można mieszać. Trzeba tylko pamiętać aby odciągać maksymalnie 12 godzin i potem już nie dolewać.

Kate, ale właśnie dlaczego nie można mieszać powyżej 12 godzin? Ja na przykład ściągam tylko i wyłącznie w nocy i rzadko udaje mi się ściągnąć ponad 100ml...

reklama
Do góry