reklama
C
claudia4you
Gość
claudia - spokojnie, nie martw się na zapas, wszystko sobie na spokojnie powolutku uregulujecie; z drugiej strony zawsze to lepiej że je za dużo niż za mało, prawda?
tak tak
chcę już go tylko swoim karmić, bo tamto to dziadostwo
już zamrażam pokarm żeby mieć jak najwięcej jak mały wróci:-)
claudia tylko z iloscia nie przesadzaj bo malemu moze poprostu nie samkowac poniewaz sklad mleka caly czas sie zmienia i trzymanie np mleka w zamrazalniku przez np 2 tyg nie ma sensu, wiem z wlasnego doswiadczenia ze nawet po 5 dniach miska nie chciala pic tego mleka jak bylam w pracy wiec gora 2 dni trzymalam w lodowce a w pracy odciagalam i bylo na 2 dzien.
C
claudia4you
Gość
claudia tylko z iloscia nie przesadzaj bo malemu moze poprostu nie samkowac poniewaz sklad mleka caly czas sie zmienia i trzymanie np mleka w zamrazalniku przez np 2 tyg nie ma sensu, wiem z wlasnego doswiadczenia ze nawet po 5 dniach miska nie chciala pic tego mleka jak bylam w pracy wiec gora 2 dni trzymalam w lodowce a w pracy odciagalam i bylo na 2 dzien.
to mam na wszelki wypadek
a póki co mój wypija wszystko co mu się daje
i tak będę karmić piersią, ale może być tak że braknie z piersi i wtedy awaryjnie będę to z zamrażalki
a z resztą to chyba zależy od dziecka
niektóre mamy zamrażają po kilka miesięcy i dzieci to piją
ja dużo nie zamrożę, tyle co dam radę
najwyżej się wyrzuci
nic na tym nie tracę :-)
Claudia, nie martw się tym.Jak mały wróci to będziesz go częściej przystawiać i na pewno wszystko będzie dobrze. Najwyżej dokarmisz mieszanką a po paru dniach bedziesz miała własnego mleka pod dostatkiem. to, że mały ma apetyt to nie jest złe. Widać, że wraca do zdrowia
C
claudia4you
Gość
Claudia, nie martw się tym.Jak mały wróci to będziesz go częściej przystawiać i na pewno wszystko będzie dobrze. Najwyżej dokarmisz mieszanką a po paru dniach bedziesz miała własnego mleka pod dostatkiem. to, że mały ma apetyt to nie jest złe. Widać, że wraca do zdrowia
no jakoś damy radę, musimy :-)
Dziewczyny powiedzcie mi bo nie dam rady przeczytać wszystkiego. Muszę wyjść do gina więc trza odciągnąć mleko. Powiedzcie mi:
- ile dziecko 2 miesięczne zjada mleka za jednym zamachem
- jak będę odciągać to podobno do butelki mogę dociągać przez 12 godzin a potem może stać jeszcze 48 w lodówce. Też tak robicie. Bo chyba za jednym zamachem nie naciągnę całej butli.
Aj jutro będę testować.
- jak będę odciągać to podobno do butelki mogę dociągać przez 12 godzin a potem może stać jeszcze 48 w lodówce. Też tak robicie. Bo chyba za jednym zamachem nie naciągnę całej butli.
Aj jutro będę testować.
C
claudia4you
Gość
Dziewczyny powiedzcie mi bo nie dam rady przeczytać wszystkiego. Muszę wyjść do gina więc trza odciągnąć mleko. Powiedzcie mi:
Aj jutro będę testować.
mój zjada podobno do 200ml
także nie wiem czy Ci to pomoże
ale w szpitalu go rozepchali kurde , nie wiem co będzie w domu
ja odciągam teraz całą dobę - bo mało leci
wcześniej odciągałam tak aż uzbierałam całą butelkę i potem spokojnie trzymałam jeszcze w lodówce ale nie dłużej niż dobę
ariska
Fanka BB :)
Claudia - jest masa dzieci które są tylko butelkowe i co są szczęśliwe i zdrowe. A mleko modyfikowane jest w składzie bardzo podobne do mleka mamy więc napewno nie ma tak że jest tam sam cukier. A mały dobrze że ma apetyt bo przecież dzieci jak chore to jedzą mało
reklama
mój zjada podobno do 200ml
także nie wiem czy Ci to pomoże
ale w szpitalu go rozepchali kurde , nie wiem co będzie w domu
ja odciągam teraz całą dobę - bo mało leci
wcześniej odciągałam tak aż uzbierałam całą butelkę i potem spokojnie trzymałam jeszcze w lodówce ale nie dłużej niż dobę
Claudia a jak odciągasz całą dobę to gdzie wtedy trzymasz mleko, w lodówce czy na zewnątrz. Bo ja też tak będę próbować ale wydaje mi się że jak mleko będzie w lodówce to niezbyt potem do niego dociągać ciepłe. Napisz mi proszę to jutro będę jechać "na ręcznym" :-) bo nie mam laktatora.